(ВІДЕО) «Діти-герої»: у Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф

НАЗАД
13 червня 2023 10:55

Діти героїчного народу теж герої.

Пліч-о-пліч з дорослими вони здійснюють неймовірні, мужні вчинки. МВС зібрало історії восьми героїв-дітей України часів повномасштабного вторгнення.

Один із таких – Валентин Чорний.

17-річний хлопець родом з Київщини. Він став найстаршим лауреатом акції «Діти-герої». Бачивши, як «рускій мір» нищить його землю, його народ – не зміг просто сидіти вдома, склавши руки. У той час в рідному селі на Київщині виконували завдання бійці Державної прикордонної служби, тож не вагаючись, Валентин запропонував їм свою допомогу, адже з дитинства мріяв стати військовим. Разом із охоронцями кордону Валентин провів 168 днів, допомагав копати окопи та слідкувати за ситуацією навколо. Він вірив, що не буває маленької допомоги – бувають великі справи, зроблені разом. Валентин мріє закінчити військовий навчальний заклад і стати на захист держави.

Зустріч з дітьми-героями відбулася вчора.

«Ми зібралися тут для того, щоб відзначити наших маленьких героїв, тих, хто допомагає нашим захисникам і захисницям наближати Україну до перемоги. Велика вдячність всім вам», - зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Усі учасники отримали пам’ятні подарунки та сертифікати на відпочинок у мовному таборі в Карпатах.

Свій сертифікат на відпочинок Валентин вирішив віддати дитині, яка постраждала від війни.

Мама Валентина – Алла – розповідає, що син з дитинства має добрий характер. «Він завжди готовий прийти на допомогу, вислухати. А коли почалось повномасштабне вторгнення я дивилась на нього і не розуміла, як він у свої роки так міцно тримається. Він говорив мені: «Мамо, я так хочу допомогти усім, щоб людям стало хоч якось легше», - згадує вона.

Добре серце і мужній характер привели Валентина до твердої думки, що він точно поступить до військового навчального закладу. Зараз хлопець проходить етапи вступу. Сподіваємось у хлопця все вийде і він поповнить ряди військових.

Історій про відважних і мужніх українських дітей чимало сьогодні. Вони – рятують, малюють, грають на флейті, волонтерять... Вони також наближають нашу Перемогу. Такі історії не можуть не надихати. Такі історії надихають дорослих боротися далі, боротися заради майбутнього таких дітей.

Зазначимо, що благодійна акція «Діти-герої» відбулася вже вдруге в Україні. Її мета – відзначити та віддати належну шану дітям-героям, які виявили мужність, відвагу у небезпечних ситуаціях. Дітлахи, які стали лауреатами акції, постраждали від російської агресії, але продовжують усіма силами підтримувати Україну та наближати її перемогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси