(ВІДЕО) Дистанційно заохочувати та бачити напарника у темряві: кінологи тренуватимуть службових собак за допомогою GPS

НАЗАД
23 грудня 2021 12:34

Прикордонники Кінологічного навчального центру отримали сучасні комплекти GPS-навігаторів GARMIN Alpha 100 з вдосконаленою системою стеження за службовими собаками Т5.

Передача навігаторів відбулася в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка Держприкордонслужби України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин», за сприяння ОБСЄ. Комплекти GPS-навігаторів прикордонникам передав національний спеціаліст Проєкту Вадим Макогон.

Відтепер за допомогою цих сучасних пристроїв кінологи зможуть відслідковувати та тренувати розшукових собак на відстані, вимірювати швидкість та напрямок руху, відстань до тварини, а також корегувати дії помічників під час підготовки до розшукової роботи.

«Прилад дозволяє відслідковувати одночасно до 20 собак на відстані до 14 км», - розповідає фахівець Кінологічного навчального центру Олександр Ревуцький. Він також розповів про інші переваги, які надає GPS-нашийник для підготовки службових собак. Зокрема, це оснащення дає можливість дистанційно керувати чи заохочувати собаку за допомогою вібрації та звукових сигналів, а завдяки світловому індикатору кінолог може відстежити свого чотирилапого помічника у нічний час доби.  

За сприяння ОБСЄ також відбувся тренінг для викладачів Кінологічного навчального  Центру та Національної  академії Держприкордонслужби України. Як на практиці використовувати  пристрої  «GARMIN  Alpha  100/T5»  у  роботі  кінологів розповів та показав інструктор – представник Королівства Данії Віггер Кнудсен Ніколай. Зокрема, учасники тренінгу ознайомилися з принципом роботи нашийника T5 і пристроєм Alpha 100 та порядком його застосування під час обшуку ділянки місцевості з метою виявлення речей людини та переслідування людини по її запаховому сліду.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси