(ВІДЕО) Дипломати з Лівії та Нігерії ознайомилися з оформленням іноземців на кордоні України

НАЗАД
08 березня 2022 14:54

Дипломати країн відвідали пункт пропуску і ознайомилися з процедурами оформлення, специфікою і тривалістю пропускних операцій.

Зустріч з представниками дипломатичних установ Нігерії та Лівії відбулася у пункті пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Державної прикордонної служби України Ілона Мельникова наголосила, що прикордонники України, а також наші закордонні колеги країн ЄС докладають усіх можливих зусиль щодо пришвидшення оформлення осіб на виїзд з України. Адже з моменту кривавого вторгнення Росії в Україну пасажиропотік значно виріс.

«Обмежень на виїзд іноземців не має. Певні обмеження на період воєнного стану діють тільки відносно чоловіків – громадян України віком від 18 до 60 років. Лише за минулу добу західну ділянку перетнули на виїзд понад 117 тисячі осіб, серед яких як українці так і іноземці», - відмітила вона.

Ілона Мельникова додала, що з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну на державному кордоні з країнами ЄС було оформлено на виїзд 150 тисяч іноземців. При цьому Україна дуже серйозно відноситься до рівного ставлення до всіх громадян, які перетинають державний кордон.

Закордонні представники на власні очі мали змогу пересвідчитися, що для їхніх співвітчизників, які виїжджають з України, створені всі належні умови як і для громадян інших країн.

Вони відмітили, що не мали сигналів від своїх співвітчизників про неналежне ставлення до них під час перетину кордону. Натомість вони подякували за допомогу України в поверненні їх громадян додому та евакуації з небезпечних місць.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси