(ВІДЕО) День громади з прикордонниками – відділ «Сартана» відзначає День створення

НАЗАД
31 липня 2021 09:52

Неймовірне свято відбулося в населеному пункті Сартана, що на Донеччині – День створення відділу прикордонної служби «Сартана»

Через неоголошену збройну агресію ворога в 2014 році життя місцевих жителів змінилося назавжди, в їхній дім прийшла війна.

Прикордонні підрозділи розпочали виконувати непритаманні для мирного часу завдання: супровід та прикриття військових колон, розвідувально-пошукові виходи, вступали в бій з проросійськими бойовиками та успішно виходили з-під артилерійських обстрілів.

Військові разом з місцевою громадою пліч-о-пліч протидіяли агресору та докладали величезних зусиль з відновлення селища.

Спільними зусиллями було відновлено приміщення, в якому і розміщується сьогодні підрозділ.

З нагоди відкриття відновленого підрозділу до прикордонників завітали численні гості – заступник голови Маріупольської районної Державної Адміністрації Олексій Воробйов, керівник Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації Олександр Куркчи, депутат Маріупольської районної ради Володимир Скудар, начальник управління з експлуатації КПВВ в Донецькій області ДП "Реінтеграція та відновлення" Андрій Терешонок, виконуюча обов’язки директора будинку культури ім. Т. Каци Єлизавета Троценко, представники громадської організації «Армада Карпат», представники взаємодіючих правоохоронних органів, творчі колективи та місцеві жителі.

Начальник Першого прикордонного загону полковник Валерій Падитель привітав військових та гостей, нагородив пам’ятними відзнаками та грамотами.

«Ваша невтомна, щоденна праця є вкрай важливою і необхідною для держави. Вона вимагає мужності, терпіння та непохитності перед численними труднощами. Спільно з вами ми йдемо до перемоги» – зазначив полковник Валерій Падитель.

Усі присутні насолодилися чудовим святковим концертом, який влаштували місцеві творчі колективи.

Також гості свята ознайомилися з презентацією зразків техніки та озброєння, подивилися виступи службових собак, фото та відеовиставку буднів відділу. Для найменших відвідувачів свята було проведено конкурс дитячого малюнка. По завершенню урочистостей гостей почастували запашним закарпатським бограчем та смачною армійською кашею.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси