(ВІДЕО) Дельфінотерапія для маленького Артема – підтримка для родини загиблого прикордонника

НАЗАД
03 червня 2024 12:30

Діти – наш найдорожчий скарб, надія, гордість і опора.

Розвивати та підтримувати їх – це святий обов'язок батьків. Вже понад два роки українські діти живуть у реаліях війни. Вони ховаються у підвалах або коридорах своїх будинків від повітряних тривог та обстрілів. Але найстрашніше для них зараз – втрачати своїх батьків, які віддають найдорожче заради їхнього майбутнього.

Артему Переберіну всього дев'ять років, але, на превеликий жаль, його батько Віталій героїчно загинув 5 листопада 2023 під час виконання бойового завдання на півдні України.

Віталій Переберін розпочав службу у лавах Держприкордонслужби України у 2003 році з місця, яке пізніше стане однією з найгарячіших точок на карті України. У 2014 році він вперше зустрівся з підступним ворогом на Донеччині. Майже 13 років військової служби Віталій боронив східні кордони України. Він понад усе любив і цінував сімʼю. Був прекрасним чоловіком і неймовірно турботливим батьком.

Державна прикордонна служба піклується про родини своїх співробітників, особливо тих, хто втратив своїх близьких. Це не лише соціальна відповідальність, але й вияв глибокої поваги та вдячності до тих, хто захищає нашу державу. Саме тому бійці Одеського загону допомогли Артему на кілька годин забути про війну та зануритись у справжнє мирне безтурботне дитинство, подарувавши йому курс дельфінотерапії. Це оздоровлення стало важливим елементом психологічної та емоційної реабілітації для хлопчика. Протягом курсу, який тривав два тижні, школяр мав можливість взаємодіяти з дельфінами, що допомогло йому знайти внутрішню гармонію, зняти емоційний стрес та покращити психологічний стан. Лікувальні сеанси включали плавання з дельфінами, ігри та інші інтерактивні заняття.

Мати Артема, Ірина, висловила глибоку вдячність організаторам та спеціалістам дельфінарію за підтримку та турботу: «Ця терапія стала великим кроком до відновлення нашого життя. Я бачу, як Артем став більш спокійним і відкритим. Ми надзвичайно вдячні за цю можливість».

Організація дельфінотерапії стала можливою завдяки спільним зусиллям прикордонників, благодійних організацій та спеціалістів дельфінарію, щоб забезпечити дитині комфортні умови та максимально ефективну терапію.

Віримо, що кожен маленький крок на шляху до відновлення емоційного стану дітей є важливим. Завдяки цим терапевтичним сеансам Артем отримав шанс на мить забути про жахіття війни й відчути себе щасливою дитиною. Це лише один з прикладів того, як ми можемо підтримувати наших героїв та їхні родини у цей складний час.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси