(ВІДЕО) Черговим спробам незаконного промислу в водах Чорноморського басейну завадили прикордонники Одеського загону Морської охорони

НАЗАД
25 липня 2021 11:49

Морська охорона Держприкордонслужби ефективно захищає кордон від російської агресії, контрабанди, нелегальних мігрантів та іншої протиправної діяльності на морських кордонах, забезпечуючи в тому числі і збереження природних багатств України.

Протягом тижня морські прикордонники, патрулюючи зону відповідальності і реалізуючи оперативну інформацію, у взаємодії з колегами з Одеського прикордонного загону двічі виявили та припинили браконьєрську діяльність в Чорноморському басейні.

На Одещині, неподалік села Курортне, оперативники вистежили двох чоловіків, які промишляли незаконним виловом у Будацькому лимані. Мешканців Білгород-Дністровського району прикордонники заскочили на гарячому – саме коли вони на маломірному плавзасобі здійснювали вибірку водних живих ресурсів з ятерів, які є забороненими знаряддями лову. Рибалки-порушники не гребували й креветкою, вилов якої заборонений у даний період. До того ж виявилося, що дані особи не мали жодних документів, що посвідчують особу.

За даним фактом повідомлено представників рибоохоронного патруля та Національної поліції, зокрема й водної, які згодом також прибули на місце.

Рибоохоронний патруль вилучив у браконьєрів човен і двигун, 5 ятерів та 40 кілограмів водних живих ресурсів – бичків, камбали-глоса, атерини та креветок. Сума збитків, що завдана рибному господарству України, склала понад 77 тисяч гривень.

Згодом обох правопорушників було запрошено до Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області з метою продовження процесуальних дій.

У кінцевому підсумку, відносно чоловіків прикордонники склали адмінпротоколи за порушення прикордонного режиму та направили повідомлення до Нацполіції про виявлення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 249 КК України («Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»).

Відомості внесені до ЄРДР. Тривають заходи щодо встановлення суми збитку, нанесеного державі.

А в Джарилгацькій затоці Чорного моря вже традиційно спрацював екіпаж катеру Одеського загону Морської охорони, який виявив виставлені приховано незаконні знаряддя лову – два перемети по 25 гачків кожен та 95 так званих краболовок. Перемет є варварським знаряддям лову, оскільки риба буквально «нанизується» на гачки, навіть якщо на них немає наживки. Але, на щастя, в цьому випадку він ще не встиг «спрацювати» та був без риби.

З краболовок прикордонники врятували та відпустили назад у море понад 700 крабів та 50 бичків.

Заходи із встановлення осіб, причетних до організації та здійснення протиправної промислової діяльності, тривають.

Виявлені знаряддя лову облікували як безгосподарне майно та вилучили для подальшої передачі представникам органів ДФС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси