(ВІДЕО) Це вражає! Як українські прикордонники нищать ворога дронами-камікадзе

НАЗАД
20 жовтня 2023 09:13

FPV – це результат 9 з 10, кажуть оператори ударних дронів бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон».

Колись Дарвін ходив у авіамодельний гурток, він захоплювався парапланеризмом, мріяв літати на параплані, але рашисти своїм повномасштабним вторгненням зіпсували ці плани. Що ж, це спонукало молодого чоловіка повернутися до польотів в інший спосіб, який приносить загарбникам значні втрати. Сьогодні Дарвін – оператор ударних дронів у Сталевому кордоні.

Напарник Дарвіна – Мікі – допомагає зробити FPV-дрони більш вражальними та власноруч модифікує боєзаряди, відповідно до завдань місії. А ненавмисними помічниками Міки стали загарбники-мародери. Російські військові-грабіжники, тікаючи з Чернігівщини, щоб вивезти більше краденого майна, викинули «непотріб» - активний захист танків. Тепер прикордонники-ефпівішніки використовують вибухову речовину, зняту з російських танків, для враження агресорів.

FPV-дрони вже стали невід’ємною складовою поля бою як для українських Сил оборони, так і для армії рф. У своїй щоденній діяльності їх все частіше застосовують і підрозділи прикордонників.

На рахунку лише одного екіпажу бригади «Сталевий кордон», який погодився показати деталі своєї роботи у цьому відео, вже десятки знищених цілей. Як розповіли військові ДПСУ, дрони-камікадзе дозволяють їм вражати найскладніші цілі. Це і ворожа техніка, яка рухається на значній швидкості, і замаскована артилерія, особовий склад чи зовсім невеликі за розміром спостережні комплекси росіян.

На що здатні fpv-дрони та як працюють екіпажі на передовій – дивіться в матеріалі.

Спілкувався з операторами ударних дронів військовий журналіст Левко Стек.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси