(ВІДЕО) «Це таке внутрішнє благо, коли розумієш, що твої дії рятують життя людини», – каже прикордонник з позивним «Ангел»

НАЗАД
01 грудня 2023 13:54

Його бойове хрещення як медика, відбулося влітку 2014-го, у морі під Маріуполем, коли рашисти підбили катер прикордонників.

Дмитро потрапив до лав прикордонників ще у далекому 2006 році. Юнака призвали на строкову службу у Морську охорону. Він пройшов підготовку у навчальному центрі, звідки був переведений у рідний Маріуполь. Коли підійшов час демобілізуватися, молодий воїн з медичною освітою вирішив залишитися на контракт. У 2014 році Дмитро уже мав переводитися у Керч, але рашисти окупували Крим і корабельно-катерний склад Морської охорони з Керчі перейшов у Бердянськ та Маріуполь. А потім кремль розпалив вогнище війни і на Донеччині... З того часу і розпочалася його бойова робота.

І якщо для когось війна почалася у лютому 2022-го, то це точно не про Дмитра.

Після повномасштабного вторгнення рашистів, медик-прикордонник отримав новий позивний. Так трапилося, що його екіпаж очікував біля зупинки, на якій був напис «АНГЕЛ», так медик-рятівник став для своїх побратимів Ангелом-рятівником. Прикордонник розповідає, що найважче було два тижні, коли його підрозділ перевели на нову ділянку відповідальності - з необладнаними позиціями на Донеччині. Тоді було дуже багато трьохсотих. Але екіпаж «Ангела» завжди діє оперативно і професійно, тож усі поранені, хто потрапляв до їхнього автомобіля, доїжджали на стабілізаційний пункт без втрат. Переважна більшість поранених у короткий термін поверталися у підрозділи, де вже доліковувалися серед побратимів.

На жаль, через активні бойові дії, «Ангел» та його колеги – бойові медики, мають дуже багато роботи. «Бракує людей, – каже Дмитро, – особливо молодшого медперсоналу, –  та запрошує чоловіків та жінок з медичною освітою долучатися. – Ставайте, записуйтесь і творіть цю історію, – закликає «Ангел».  – Це таке внутрішнє благо, коли розумієш, що твої дії рятують життя людини», – наголошує прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси