(ВІДЕО) Біля кордону з Угорщиною вистежили групу порушників та їхнього переправника

НАЗАД
12 липня 2024 14:10

Прикордонники Чопського загону затримали за кілька десятків метрів від держрубежу легковик з п’ятьма правопорушниками. Вистежити групу, яка прямувала в бік Угорщини, вдалося завдяки випереджувальній інформації від оперативних співробітників загону.

Напрямок ймовірного прямування порушників перекрили додатковими прикордонними нарядами відділення «Соловка» відділу «Соломоново». Оперативники, зі свого боку, відслідковували рух автомобіля за допомогою безпілотника.

Транспортний засіб зупинився на околиці прикордонного села Тисашвань Ужгородського району. У ньому перебували водій та четверо пасажирів – громадяни України призовного віку з різних регіонів. Під час затримання водій та пасажири намагалися втекти від прикордонників, однак їм це не вдалося.

Правоохоронці встановили, що водій, житель Ужгорода, за грошову винагороду перевозив пасажирів до кордону з Угорщиною. За послугу з переправлення кожен з них заплатив закарпатцеві по 8 тис. доларів США. Клієнтів переправник підшуковував різними способами – через спільних знайомих або за допомогою соцмереж.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Порушників кордону буде притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду».

У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслане на адресу Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси