(ВІДЕО) Антидронові засоби допомагають прикордонникам боронити повітряний простір над північними кордонами України

НАЗАД
11 сiчня 2024 08:31

Сьогодні багато говориться про безпілотні літальні апарати, їх види, модифікації, призначення. Безпілотне повітряне судно – це, безперечно, один з основних видів забезпечення ведення війни в сучасних умовах.

Він і розвідник, і контролер, і засіб ураження. Але техніка ворога та її розвиток і вдосконалення не стоять на одному місці. Ворог України підступний та підлий, який, не зважаючи на убогість життєдіяльності своїх громадян, все більше намагається вкласти в засоби знищення мирного населення та проведення терористичних актів на території інших держав. Безпілотники стають не виключенням. І саме тому, засоби антидронової боротьби для України – це необхідність сьогодення. Це безпека наших захисників та місцевого населення прикордонних населених пунктів.

Українські прикордонники, які ефективно захищають кордони своєї держави, активно застосовують у своїй діяльності такі засоби, серед яких, звісно, антидронові рушниці та засоби виявлення та видачі радіолокаційної інформації по повітряним об’єктам.

Антидронові засоби, що використовують прикордонні наряди – це портативні пристрої для радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами. Вони призначені для виведення з ладу малих і середніх безпілотних повітряних суден шляхом блокування систем зв’язку та супутникової навігації за допомогою електромагнітного імпульсу.

Усі пристрої досить прості для опанування. Достатньо мати заряджену батарею, візуально визначити ціль і за допомогою оптичного прицілу якомога точніше прицілитись та натиснути на спусковий гачок. Направлені антени відправляють імпульсний «постріл» та знешкоджують дрон, який втрачає зв'язок з пультом оператора.

Усі комплекси виявлення та протидії успішно пройшли відповідні випробування на міжнародному рівні з допуску до експлуатації. Системи оснащені радіомодулями найпоширеніших частот керування, які працюють лише в обраному діапазоні та не перешкоджають роботі своїх безпілотних літальних апаратів.

Повітряний простір від ворожих безпілотних літальних апаратів над кордоном півночі під надійним захистом.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси