(ВІДЕО) 10 річниця бою за пункт пропуску «Маринівка» - памʼятаємо перші перемоги над окупантами

НАЗАД
05 червня 2024 17:07

5 червня 2014 року російські найманці з так званого «батальйону восток» здійснили напад на пункт пропуску «Маринівка».

Ворожі сили діяли на бронетехніці, БТР-80 й кілька вантажівок, захищених бронею, мали з собою й важке озброєння – міномет та великокаліберні кулемети.

Ворожі сили атакували з території рф, обійшовши пункт пропуску. Прикордонники Донецького загону з посиленням від мотоманеврової групи навчального центру Держприкордонслужби, відбили спробу штурму ворога, що переважав числом та озброєнням. Для допомоги оборонцям українська тактична авіація завдавала ударів по бойовиках.

Отримавши «по зубах» проросійські бойовики кинули техніку зі зброєю та боєприпасами й втекли на територію країни-агресора. У результаті бою загарбники втратили щонайменше 16 бойовиків, а також автомобіль «Урал», 2 автомобілі «КамАЗ», БТР. З боку наших захисників 5 прикордонників отримали поранення, при цьому всі поранені продовжували вести бій після надання першої допомоги.

Прикордонники Донецького загону, який сьогодні реформований до бригадного типу та отримав назву «Гарт», не тільки пам’ятають свої бойові звитяги, а й продовжують нищити загарбників. Наразі, зокрема, бійці бригади «Гарт» б’ють окупантів, що вдерлись на північ Харківщини. І битимуть ворога, аж доки не повернуться у пункт постійної дислокації – в Маріуполь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси