(ВДЕО) Шлях додому тривалістю у чотири роки – у «Борисполі» видворили чергового іноземця-порушника

НАЗАД
12 квiтня 2021 16:45

У пункті пропуску «Бориспіль» проведено заходи щодо примусового видворення громадянина Індії.

У пункті пропуску «Бориспіль» проведено заходи щодо примусового видворення громадянина Індії, якого у листопаді 2019 року було затримано у цьому ж пункті пропуску за спробу незаконного перетинання державного кордону. Іноземець скористався паспортним документом, який йому не належав.

Після ідентифікації особи у Посольстві Індії в Україні порушник отримав свідоцтво на повернення, але це був лише перший крок на його шляху додому. Затриманий повідомив, що категорично відмовляється повертатися на батьківщину, мотивуючи це бажанням залишитися в Україні.

Рішення Бориспільського міськрайонного суду про примусове видворення громадянина Індії було прийняте ще 28 листопада 2019 року. Майже 18 місяців у пункті тимчасового перебування іноземців (ПТПІ) наполегливий індієць намагався оскаржити рішення суду, однак ця спроба виявилася марною. Причиною цього стали події 2017 року,  коли прикордонники Львівського загону вперше затримали «мандрівника» під час незаконного перетину українсько-польського кордону. Тоді, щоб уникнути видворення з України, він звернувся по статус біженця і був звільнений із ПТПІ та два роки проживав на території нашої країни.

Зрештою, у супроводі офіцерів-прикордонників, які мають відповідні сертифікати на супроводження іноземців до країн їхнього походження, громадянина Індії видворили з території України рейсом «Київ – Делі».

Зауважимо, що від початку поточного року у пунктах пропуску для повітряного сполучення Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» вже здійснено більше 10 видворень іноземців-правопорушників у супроводі військовослужбовців, які мають відповідні сертифікати. Серед порушників і особи, які намагалися незаконно перетнути західний кордон України, прямуючи в обхід пунктів пропуску до країн ЄС і ті, кого виявили при спробі незаконно потрапити в Україну через авіаційні пункти пропуску.

Коментар: начальник відділу адміністративно-юрисдикційної діяльності ОКПП «Київ» Олександр ПОЧКУН

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси