(ВІДЕО) Прикордонники фіксують суттєве зростання пасажиропотоку, зокрема на кордоні з країнами ЄС

НАЗАД
24 грудня 2021 10:51

Вже традиційно, напередодні різдвяних та святкових днів, на кордоні зростає пасажиропотік, особливо це спостерігається на кордоні з країнами ЄС.

Переважна більшість подорожніх, серед яких і велика кількість заробітчан та студентів, повертаються в Україну на свята до своїх рідних та близьких. Наприклад, якщо за перші 20 днів листопада прикордонники Львівського загону в пунктах пропуску оформили близько 240 тис. осіб, то за аналогічний період грудня – майже на 90 тисяч осіб більше.

Для забезпечення ритмічності пропускних операцій у пунктах пропуску збільшена кількість прикордонних нарядів з перевірки документів та огляду транспортних засобів.

Зазначимо, що більшість пасажирів обирають звичні маршрути, які не завжди можуть бути найшвидшими. Наприклад, на ділянці Львівського прикордонного загону найбільш завантаженими є пункти пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська», «Краківець»  «Шегині» та для повітряного сполучення «Львів». В решті пунктів пропуску, зазвичай, менше завантаження. Для того, щоб швидше перетнути державний кордон, рекомендуємо обирати найменш завантажені пункти пропуску. Стан їх завантаженості пропонуємо відстежувати на онлайн-ресурсах, в тому числі офіційному сайті Держприкордонслужби України https://dpsu.gov.ua/ua/map/ або сторінці Facebook Західного регіонального управління Держприкордонслужби.  

Також звертаємо увагу подорожніх, що при перетинанні кордону, крім перевірки документів, співробітники ДПСУ здійснюють ще й заходи контролю, пов’язані з недопущенням поширення коронавірусної інфекції. Тому просимо тих громадян, хто не має документів про вакцинацію, встановлювати додаток «Вдома» ще до перетинання кордону, а вже в самому пункті пропуску активувати програму.

Бажаємо гарних подорожей та радісних свят!   

Коментарі у відео:

Заступниця начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Шегині» Валентина Скред.

Заступник начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Віктор Сампір.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси