(ВІДЕО) Зустрівся з вірним другом через рік, пройшовши крізь пекло війни та полону…

НАЗАД
10 червня 2023 12:17

Прикордонник Ігор вже понад 10 років на варті державних кордонів України.

Останні три роки разом зі своїм чотирилапим помічником на прізвисько Рамус охороняли державний кордон у пунктах пропуску на Донеччині, здійснюючи пошук зброї та вибухових речовин. 

24 лютого прикордонник зустрів ворога разом з побратимами у складі відділу прикордонної служби «Сартана». Боронив ділянку свого підрозділу до останнього, поки не надійшов наказ відійти ближче до рідного міста – Маріуполя. За декілька днів вірного друга довелось відвезти до батьків, аби вберегти його життя від шалених обстрілів. Під час оборони міста мужній прикордонник отримав вогнепальне та осколкове поранення, але попри це, у складі сил оборони продовжив боротьбу з окупантами на «Азовсталі».

17 травня,  під час вимушеного виходу з «Азовсталі», прикордонник разом з іншими військовими потрапив до полону. Спершу до Оленівки, а згодом військовослужбовця перевели до колонії у Луганській області. За десять місяців  полону йому довелось пройти тортури та знущання, але незламна сила волі воїна допомогла вижити.

7 березня цього року, після обміну полоненими, Ігор зміг повернутися до своєї сім’ї. За допомогою небайдужих людей та волонтерів, які зробили неможливе, родина прикордонника змогла повернути Рамуса з окупованої території.

«Це була цілком спецоперація до якої долучилося багато незнайомих мені людей. Попри усі ризики собаку вдалося вивезти з окупованої території. Не можу зараз розповісти усі деталі, але я дуже вдячний усім, хто допоміг  повернути мого напарника та улюбленця нашої сім’ї», - розповів Ігор.

Зараз вірні друзі у безпеці та разом охороняють державний кордон на ділянці одного з відділів Чернівецького прикордонного загону. Прикордонник впевнений у перемозі і що зовсім скоро зможе повернутися разом з сім’єю до рідної домівки у Маріуполі та скупатись в Азовському морі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси