(ВІДЕО) Завершили досудове розслідування відносно осіб, які фальсифікували ліки для онкохворих

НАЗАД
29 жовтня 2021 16:20

Фігуранти «спеціалізувалися» на виготовленні та контрабанді фальсифікованих ліків європейських брендів, вартістю $1500 за упаковку.

Викрити фальсифікаторів та контрабандистів вдалося завдяки спільній роботі оперативних співробітників Держприкордонслужби на Нацполіції разом з прокурорами Офісу Генерального прокурора. Обшуки та затримання фігурантів розслідування здійснювалося за силової підтримки бійців прикордонного загону «ДОЗОР». Під час обшуків правоохоронці вилучили  підроблені препарати на  понад 15 мільйонів гривень, а також устаткування, тару, записи з «чорновою» бухгалтерією та вісім мільйонів гривень, які вони отримали від незаконної діяльності.

Слідство встановило  що фігуранти виготовляли фальсифіковані лікарські засоби для онкохворих  впродовж трьох років. Свою «продукцію» зловмисники реалізовували на території п’яти країн: України, США, Малайзії, Індії та Ізраїлю.

До складу злочинної організації входило п’ятеро осіб, зокрема двоє організаторів – громадяни України, а також троє виконавців: двоє із них -  іноземці,  які мали необхідні зв’язки для поширення фальсифікованих  ліків та території інших держав.

Отримані доходи махінатори легалізовували, купуючи елітний транспорт та дорогу нерухомість.

Зловмисникам інкримінують  вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України:

-  ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації);

- ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом);

- ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару);

- ч. 3 ст. 305 (Контрабанда  фальсифікованих лікарських засобів);

- ч. 3 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів).

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15-ти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси