(ВІДЕО) В Дніпропетровській області викрили осіб, які через телеграм-канал надавали послуги з незаконного перетинання кордону

НАЗАД
27 жовтня 2023 16:00

У Дніпропетровській області, в приватних помешканнях за місцями проживання фігурантів справи про організацію незаконного переправлення осіб через кордон, правоохоронці провели обшуки.

Правоохоронці встановили, що в одному з каналів у Telegram, який охоплював майже 14 тисяч підписників, розміщувалися повідомлення про допомогу чоловікам призовного віку у виїзді з України. Адміністратори цього каналу своїм клієнтам на вибір пропонували декілька варіантів перетинання кордону.

Наприклад, виїзд за допомогою «білого квитка» зі зняттям з військового обліку за станом здоров’я ділки оцінювали від 900 доларів США. Половину коштів замовник оплачував після виготовлення таких документів, а решту – після перетинання кордону. При цьому, для проїзду також організовували супровід – клієнти могли скористатися послугами водія.

Серед прайсу на послуги також був виїзд до Польщі на лікування з документами від лікаря, що підтверджують хворобу та діагноз, а також внесення чоловіків призовного віку в систему «Шлях».

Крім того, ділки переконували своїх клієнтів у тому, що з виготовленими документами вони зможуть виїжджати та повертатися в Україну безлімітну кількість разів, проїжджати блок-пости та уникати мобілізації.

В ході обшуків правоохоронці вилучили флеш-носії з бланками підроблених тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, комп’ютерну та іншу оргтехніку, за допомогою якої виготовляли підроблені документи, банківські картки, мобільні телефони, квитанції грошових переказів та інші предмети, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів справи.

Заходи проводилися міжвідомчою групою у складі прикордонників, слідчих та співробітників міграційної поліції ГУНП в Київській області в рамках кримінального провадження за ст. 332 ККУ, розпочатого за матеріалами оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ» Держприкордонслужби. Силову підтримку забезпечували бійці спецпідрозділу ДОЗОР Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси