(ВІДЕО) У Київ з Франції прилетіли ще два вертольоти для Державної прикордонної служби України

НАЗАД
20 листопада 2021 14:05

Це нові гвинтокрили AIRBUS H125, постачання яких відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки

Загалом, в рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, Державна прикордонна служба України має отримати 24 нові вертольоти Н125 французької компанії Airbus Helicopter.

Два вертольоти, які сьогодні прибули у Київ, мають сучасне потужне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні. Серед іншого, гвинтокрили оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє вести моніторинг, в тому числі у інфрачервоному режимі. При цьому, тепловізійна камера дозволяє виявити транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів. Обладнання дає можливість не лише вести запис відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його. Також гвинтокрили облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

Нагадаємо, що перші вертольоти за українсько-французьким контрактом прикордонне відомство України прийняло на озброєння ще у січні 2020 року. На початку експлуатації прикордонники використовували ці машини для підготовки льотного та інженерно-технічного складу. Спершу цю підготовку проводили представники заводу-виробника. Зараз Держприкордонслужба України має власних сертифікованих фахівців, в тому числі інструкторів.

Цього року екіпажі вертольотів Н125 серед іншого пройшли курс гірської підготовки. Нові гвинтокрили активно застосовувалися під час проведення прикордонних операцій «Карпати-2021» та «Кордон-2021». На сьогодні прикордонники налітали на цих гвинтокрилах близько 900 годин. Застосування в охороні державного кордону України показало економічність та ефективність цих машин.

Зазначимо, що недавно у Державну прикордонну службу Україну, вперше за 16 років, прибули семеро випускників Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Преважна більшість молодих фахівців – вертольотчики, які будуть пілотувати нові Н125. Загалом у прикордонному відомстві продовжується активна підготовка фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також механіків, здатних забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації. Також триває розбудова необхідної інфраструктури для ефективного використання вертольотів в охороні кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси