(ВІДЕО) SafeBorder допомагає викривати підробки Covid-сертифікатів

НАЗАД
21 жовтня 2021 14:23

Прикордонники ефективно застосовують технічне оснащення та програмне забезпечення задля перевірки документів, аби запобігати поширенню коронавірусної інфекції.

Адже пандемія не відступила – кількість хворих зростає. Тому прикордонники закликають громадян дотримуватися правил епідеміологічної безпеки, а єдиним ефективним виходом у боротьбі з хворобою є вакцинація. До того ж як в Україні, так і в країнах світу саме для людей, які пройшли щеплення, діють певні послаблення.

Проте окремі громадяни, наражаючи інших на небезпеку, часом намагаються використати підроблені Covid-сертифікати, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Для посилення заходів з викриття порушників з серпня 2021 року співробітники Держприкордонслужби використовують програмне забезпечення SafeBorder, розроблене Довірчою мережею ЄС у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України. Власне, це дозволяє прикордонникам швидко перевіряти чинність документа та його належність відповідній особі, яка прямує на в’їзд в Україну. Під час сканування QR-коду, який міститься на документі, SafeBorder демонструє – чи дійсний сертифікат чи ні.

Загалом від початку використання системи прикордонники вже перевірили майже 630 тис. сертифікатів. У процесі сканування тільки за останні 3 тижні вдалося виявити близько 300 документів, які мали ознаки підробки.

Вкотре наголошуємо, не варто використовувати підроблені документи на державному кордоні, адже такі незаконні дії передбачають кримінальну відповідальність. Більше того – якщо наші співгромадяни скористаються підробкою для поїздки за кордон і фальшивку виявлять правоохоронці країни прямування, то вони також нестимуть відповідальність згідно з законодавством тієї країни, до якої прямують.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси