(ВІДЕО) Під покровом ночі та у рятувальних жилетах – група «плавців» не змогла переплисти Тису

НАЗАД
05 серпня 2024 12:52

Ані рятувальні жилети, ані глибока ніч не допомогли шістьом «водолазам» переплисти Тису, руслом якої пролягає державна межа з Румунією. Один з них житель Дніпропетровщини, решта – закарпатці.

Близько 2-ї години ночі, за 200 метрів до кордону, відчайдухів зупинив прикордонний патруль від відділу «Тячів» Мукачівського прикордонного загону. Намагаючись уникнути відповідальності за вчинене правопорушення, а також зустрічі з охоронцями держрубежу, чоловіки спробували втекти. Щоб припинити правопорушення військовослужбовці здійснили попереджувальні постріли, у результаті чого втікачів було зупинено.

Горе-підкорювачі річки, яка від початку повномасштабного вторгнення вже забрала життя щонайменше чотирьох десятків чоловіків, свідомо погодилися на пропозицію ділків перетнути кордон саме у такий спосіб. Дехто із порушників встиг віддати переправникам майже по 3,5 тисячі доларів.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Справи скеровано до суду.

Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси