(ВІДЕО) Обшуки у «чорних фармацевтів»

НАЗАД
17 лютого 2023 15:21

Оперативники Держприкордонслужби знову викрили масштабну схему виготовлення та розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів.

У Києві відбулися затримання та обшуки, які за силової підтримки бійців прикордонного загону ДОЗОР провели офіцери оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби спільно зі співробітниками Головного слідчого управління Нацполіції, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Під час обшуків виявлено та вилучено 30 коробок та 10 пакетів з лікарськими засобами, деякі з яких коштують у роздрібній торгівлю по 5 тис. доларів США за упаковку. Також правоохоронці виявили наклейки з голограмами та Qr кодами для пакування сфальшованих медпрепаратів. Крім того, у фігурантів провадження вилучили грошові кошти в іноземній валюті в еквіваленті понад 1 млн грн, мобільні термінали, ноутбуки, банківські карти, чорнові записи, автотранспорт, які могли використовуватися для протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування злочинів, пов’язаних з фальшуванням лікарських засобів (Стаття 321-1), їх контрабандою (ст. 305 ККУ), незаконним використанням знаків для товарів і послуг, фірмових найменувань (ст. 229 ККУ), а також Незаконним виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням чи збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307 ККУ).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси