(ВІДЕО) На Волині викрито групу, яка спеціалізувалась на незаконному добуванні, обробці, продажу за кордон каміння бурштину

НАЗАД
26 сiчня 2024 12:23

Міжвідомчою групою у складі оперативників Волинського прикордонного загону та слідчих Нацполіції, за силової підтримки спеціального підрозділу Держприкордонслужби ДОЗОР, викрито функціонування незаконної майстерні та проведено ряд санкціонованих обшуків у жителів Волинської та Рівненської областей.

Заходи проводилися під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження за ст. 240-1 КК України, розпочатого відносно громадян, які займалися незаконним видобуванням, переробкою та збутом, у тому числі за кордон, «сонячного» каміння.

У результаті проведених заходів в Ковельському районі правоохоронці виявили незаконний цех, де знаходилися станки, за допомогою яких обробляли бурштин, і значна кількість сировини. Загалом було знайдено та вилучено понад 120 кілограмів обробленого та необробленого каміння бурштину, готові вироби з нього, чорнові записи та інші речові докази.

Вилучене майно направлено на експертизу, за результатами якої буде прийняте відповідне правове рішення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси