(ВІДЕО) На Волині ліквідовано канал контрабанди сигарет з використанням БпЛА

НАЗАД
20 лютого 2024 11:02

Оперативники Волинського загону спільно з військовослужбовцями відділу «Рівне» викрили чергову оборудку контрабандистів, які за допомогою безпілотників збиралися переправити через українсько-польський кордон тютюнові вироби.

У рамках протидії цьому виду протиправної діяльності кримінальні аналітики оперативних підрозділів загону встановили можливі місця злету та посадки безпілотних літальних апаратів у прикордонні Ковельщини. Реалізовуючи наявну інформацію учора вночі, прикордонники знайшли неподалік держрубежу катапульту для запуску безпілотника та три пакунки з сигаретами, підготовленими до переміщення. Поряд знаходилось 4 акумуляторні батареї для живлення БпЛА.

У ході подальших пошукових заходів на околицях населених пунктів Римачі та Любомль було виявлено два безпілотні літальні апарати типу «Літак».

Безпілотники, акумулятори та катапульту, а також 720 пачок тютюнових виробів прикордонники передали детективам Бюро економічної безпеки у Волинській області.

Наразі встановлюються всі обставини та причетних до правопорушення осіб.     

Заходи проводилися спільно зі співробітниками УСР у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Зазначимо, тільки цьогоріч прикордонники на Волині виявили та вилучили у протиправних елементів 5 безпілотників, різного виду комплектуючі до них та запобігли незаконному переміщенню через кордон з використанням БпЛА понад 22-х кілограмів наркотиків і майже тисячі пачок тютюнових виробів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси