(ВІДЕО) На Дунаї перекинувся румунський човен, його кермувальника врятували українські прикордонники

НАЗАД
28 березня 2023 14:48

Працівники портової служби «Ізмаїльського морського торговельного порту» помітили на річці Дунай перевернутий човен та людину у воді. Інформацію негайно передали прикордонникам Ізмаїльського загону.

Для порятунку чоловіка одразу вийшов прикордонний наряд на катері. Охоронці кордону дістали з води 19-річного хлопця, який виявився громадянином Румунії.

Він розповів, що після капітального ремонту двигуна вирішив на човні вийти на воду аби випробувати його. Але сильний вітер здійняв хвилю і внаслідок невдалого маневру легкий моторний човен перекинувся. Чоловік опинився у холодній воді, ще й без рятувального жилета. Він тримався за човен, який зносило течією.

Хлопцю пощастило, що його вчасно помітили та врятували українські прикордонники, адже, враховуючи сильний вітер, глибину річки (подекуди сягає 7 м.) та низьку температуру води (близько 13 ℃), інцидент міг завершитися трагедією для нього самого.

Охоронці кордону також спробували витягнути й човен, який майже увесь був під водою, але, через небезпеку це зробити не вдалося.

Хлопця прикордонники передали румунським колегам. Він разом з останніми подякував українцям за врятоване життя.

 

На відео врятований хлопець щиро дякує українським військовослужбовцям за порятунок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси