(ВІДЕО) На Черкащині почалися міжнародні змагання спецпризначенців

НАЗАД
13 липня 2021 13:30

Учора в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби стартував Турнір пам’яті прикордонника Василя Полякова.

На відкритті турніру заступник Голови Держприкордонслужби України Сергій Сердюк наголосив, що з цього року турнір став міжнародним, до нього долучилися партнери з країн НАТО. Генерал-майор Сердюк зазначив, що в цих змаганнях спецпризначенці мають демонструвати свою витривалість, вміння приймати особисті рішення та діяти командою. Він побажав учасникам цікавої конкурентної боротьби.

У міжнародних змаганнях, організованих Держприкордонслужбою України, беруть участь 19 команди з трьох країн. Серед учасників представники спецпідрозділів Нацполіції України «КОРД» і «ТОР», Служби безпеки України «Альфа», Служби зовнішньої розвідки, а також підрозділів спецпризначення Литовської та Латвійської республік. Прикордонне відомство України представляють команди загону «ДОЗОР», комендатур швидкого реагування та відділів типу «С».

У перший змагальний день учасники долали «посилену смугу перешкод». Довжина смуги – 1600 метрів пересіченою місцевістю, на яких треба здолати 14 випробувань з переміщенням важких предметів, подоланням різних перепон у болоті, піску тощо. Найкращий результат на цій смузі показала команда загону «ДОЗОР», яка здолала дистанцію з усіма випробуваннями за 16 хвилин 29 секунд.

Але результати у цих змаганнях – це не головне, наголосив начальник загону «ДОЗОР» Максим Балагура. «Одним з основних моментів є вшанування пам’яті нашого військовослужбовця», - сказав полковник Балагура, та нагадав, що кубок переможцям традиційно вручають батьки та родина Василя Полякова.

Нагадаємо, Василь Поляков – боєць загону «ДОЗОР», який героїчно загинув у війні з російськими окупантами під «Довжанським». 11 липня 2014 року прикордонники йшли на допомогу військовослужбовцям ЗСУ, блокпост яких обстріляли терористи. Сержант Василь Поляков, 23-річний воїн з Одещини,  першим зіскочив з БТРа, щоб надати допомогу пораненому. З’ясувалося, що допомога йому вже не знадобиться і Василь вирішив хоча б забрати тіло. В той момент у БТР влучив постріл з ПТУРа, який забрав життя 29-річного старшого сержанта Анатолія Луцка. Василь Поляков спробував дістатися до другої бронемашини, але цю спробу обірвав ворожий постріл, який влучив у потилицю захиснику України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси