(ВІДЕО) На Буковині 10 чоловіків заплатили від 6 до 10 тис. доларів за незаконну подорож до Молдови

НАЗАД
17 лютого 2024 11:06

Співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чернівецького прикордонного загону отримали інформацію про те, що група чоловіків має намір незаконно перетнути державний кордон на ділянці відділу Кельменці.

План порушників, як їм здавалося, був простим – вночі сісти в мікроавтобус, доїхати до кордону, а далі пішки незаконно перетнути кордон.

Допомогти їм втілити такий задум зголосився місцевий мешканець, який стверджував, що досконало знає всі шляхи в прикордонні. І потрібний автомобіль у нього теж знайшовся. За доставку впритул до сусідньої Молдови провідник визначив ціну – від 6 до 10 тисяч доларів з кожного пасажира.

У визначений час порушники вирушили в бік кордону, однак прикордонники повністю контролювали їхні дії і зупинили авто за 300 метрів від державного рубежу. Розуміючі, що вони дуже близько до цілі, порушники не реагували на вимоги правоохоронців, тому зупиняти авто довелося з попереджувальними пострілами.

В результаті прикордонники затримали водія та 10 чоловіків, мешканців Чернівецької, Тернопільської та Київської областей.

За злісну непокору законному розпорядженню правоохоронців водія притягнули до адмінвідповідальності, передбаченої ст. 185-10 КУпАП. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Стосовно його «клієнтів» складені матеріали про адміністративні правопорушення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси