(ВІДЕО) Мощі святих та церковне начиння намагались вивезти за кордон

НАЗАД
08 квiтня 2023 13:02

Прикордонники в пункті пропуску «Табаки» запобігли вивезенню до Молдови мощей 80-ти святих та іншого церковного начиння.

Прикордонники Ізмаїльського загону виявили предмети, що ймовірно мають культурно-історичну цінність. Під час огляду кабіни вантажівки «Volvo» у пункті пропуску «Табаки» охоронці кордону спільно з митниками виявили ковчег з мощами 80-ти святих (мощі – висохлі, муміфіковані рештки людини, яку церква вважає святою), ікону та храмовий аналой (аналой – високий чотирикутний вкритий тканиною столик, що використовуюється під час богослужінь). Як з’ясували прикордонники, громадянин Молдови  за дорученням свого товариша з Одеси мав перевезти усі предмети через кордон та доставити до храму Покрова Пресвятої Богородиці в місто Вулканешти, начебто на свята. При цьому, ковчег недбало перевозився, що призвело до випадіння мощовиків зі своїх місць.

За фактом виявлення злочину, передбаченого ст. 201 ККУ «Контрабанда» прикордонники повідомили СБУ та підрозділ Національної поліції. За результатами проведених спільних заходів зі співробітниками правоохоронних органів предмети церковного начиння вилучили, відкрили кримінальне провадження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси