(ВІДЕО) Морська охорона Держприкордонслужби ефективно протидіє правопорушенням

НАЗАД
30 листопада 2021 10:24

Під час планових патрулювань та несення служби з охорони державного кордону корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби за минулий тиждень виявив та припинив з десяток правопорушень.

Серед яких, зокрема, порушення прикордонного режиму – коли громадяни виходять на воду в контрольованому прикордонному районі без документів, що посвідчують особу, без дозволу і відповідного оформлення плавзасобу у встановленому пункті базування, проводять різного роду роботи в контрольованому прикордонному районі без інформування відповідних прикордонних підрозділів.

Крім того, морські прикордонники виявили й зупинили на Дунаю рибалок, що керували маломірним швидкісним плавзасобом в стані алкогольного сп’яніння, наражаючи на небезпеку себе і створюючи навігаційні загрози іншим суднам. Правопорушники передані представникам Нацполіції, які притягли їх до відповідальності за компетенцією.

Двічі на Дунаї та в одному випадку в Азові було виявлено «безхозні» небірковані знаряддя браконьєрського лову. З 5 ятерів-раколовок та 3 сіток, завдовжки понад 500 м, в Дунай повернено 75 раків та 65 рибин промислових порід. В той час як на Азові з 250-метрової браконьєрської сітки морські прикордонники вивільнили близько 20 рибин – піленгасів, калканів та оселедців – а також 2 червонокнижних осетра.

Загальна сума попереджених збитків державі становить близько 140 тис. грн.

Нагадаємо, що за такі правопорушення передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Морська охорона Держприкордонслужби надійно боронить державний кордон та пильнує збереження природних багатств прикордоння – водних, прибережних, заповідних, національних.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси