(ВІДЕО) Каплицю на честь пророка Іллі освятили на Закарпатті

НАЗАД
26 липня 2024 14:33

У відділі прикордонної служби «Тячів» Мукачівського загону відбулася важлива подія – відкриття каплиці на честь пророка Іллі.

Чин її освячення здійснив єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Владика Теодор Мацапула. Це був перший його виїзд на освячення у чині єпископа, а тому, за словами Владики, ця подія назавжди залишиться у його серці. 

Відкриття відбулося в урочистій обстановці. Окрім керівництва та капеланів Мукачівського загону, до заходу долучилися представники Православної церкви України та Мукачівської греко-католицької єпархії, представники місцевого самоврядування, а також благодійники та меценати, які допомогли збудувати каплицю.

Будівництво каплички на території військового містечка ініціював керівник відділу прикордонної служби «Тячів» капітан Тимофій Колтик. «Хотілося, щоб кожен, хто щодня приходить на службу чи у позаслужбовий час, мав можливість помолитися, побути наодинці із Богом, надихнутися, зарядитися позитивною енергією, залишити у стінах цієї каплички усі свої негаразди та тривоги! Серед наших військовослужбовців багато тих, хто пройшов крізь горнило війни з росією, тих,  хто втрачав побратимів, рідних, друзів, тих, хто вимушений був залишити свою домівку, хто дістав тяжкі поранення і, попри обережні прогнози лікарів, вижив і продовжує службу у нашому підрозділі – усі вони також зможуть, укріпити душевні сили, адже, напевно найбільше цього потребують», – зазначив офіцер.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси