(ВІДЕО) Іноземців-порушників виявили прикордонники – молдаванина у вагоні з вугіллям, турка в авто таксі

НАЗАД
06 березня 2020 11:57

Громадянина Молдови затримали прикордонники Ізмаїльського загону а громадянина Туреччини – Львівського загону.

Прикордонники Ізмаїльського загону затримали вчора громадянина Молдови, який незаконно перетнув державний кордон у вантажному поїзді сполученням «Етулія-Рені». Під час його огляду у пункті пропуску для залізничного сполучення «Рені» на один з товарних вагонів спрацював службовий ягдтер'єр. Піднявшись на вагон прикордонники виявили чоловіка, який сховався серед вугілля. При собі в нього була посвідка на повернення в Молдову із відміткою про заборону в’їзду на територію України. Охоронців кордону мандрівник запевняв, що, начебто, сів на поїзд у Молдові та повинен був зійти на одній зі станцій цієї країни, проте, пропустив свою зупинку.

За порушення державного кордону прикордонники склали протокол про адміністративне правопорушення. Враховуючи те, що чоловік перетнув кордон маючи заборону в’їзду до України, розглядається питання щодо притягнення його до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 332-2 Кримінального кодексу України «Незаконне перетинання державного кордону України».

Більш комфортніший спосіб подорожі – на таксі – обрав громадянин Туреччини.

Сьогодні, прикордонники відділу «Рава – Руська» Львівського загону  неподалік держрубежу зупинили автомобіль «Шкода» однієї зі служб таксі, у якому знаходився пасажир – громадянин Туреччини.

Іноземець розповів прикордонникам, що, начебто, прибув в Україну з туристичною метою, проте не зміг чітко пояснити мету перебування в контрольованому прикордонному районі о п’ятій годині ранку.

Чоловіка доставлено до прикордонного підрозділу для з'ясування усіх обставин та прийняття правового рішення, щодо притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси