(ВІДЕО) І буде «ПОМСТА». На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду Гвардії наступу

НАЗАД
30 сiчня 2024 13:40

Державна прикордонна служба нарощує свої бойові спроможності. Створено ще один загін бригадного типу, який уже виконує завдання із відсічі ворожої агресії.

Його сформовано на базі легендарного Луганського прикордонного загону Держприкордонслужби України. Він отримав назву «ПОМСТА» і входить до бригад Гвардії наступу.

З весни 2014 року воїни загону на чолі зі своїм командиром, нинішнім Головою служби Сергієм Дейнеком, давали достойну відсіч російським зайдам.  Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з будинків мирних мешканців обласного центру.  

Уже майже десять років, як прикордонники та прикордонниці Луганського загону зі зброєю в руках відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України. Вони самовіддано та професійно проявили себе в АТО, Операції об’єднаних сил. У 2018 році прикордонному загону присвоєно найменування імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, офіцера, який героїчно загинув на Луганщині у бою з диверсантами, яких прикривала бронетехніка та авіація росіян.

З перших секунд повномасштабного вторгнення ворога в Україну прикордонники Луганського загону стали на захист рідної землі. Бійці та командири загону загартувалися у горнилі боїв. Вони пройшли найгарячіші напрямки фронту у кількасот кілометрів: Бахмут, Лиман, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Сіверськ, Федорівка, Святогірськ та багато інших.

Лише від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена «Золота Зірка», 4 з них – посмертно.

Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду Гвардії наступу із символічною назвою «ПОМСТА». І в цьому є конкретний символізм, адже, як зазначив Голова ДПСУ, загарбники зможуть це відчути на собі і за кожного побратима, від першого загиблого в ніч на 24 лютого 2022 року прикордонника – майстер-сержанта Дениса Ткача, який загинув під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби «Мілове», до всіх загиблих у цій війні,  буде конкретна помста.

Варто зазначити, що бойові можливості цього підрозділу зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. Водночас військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

 «Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. «Відроджені перемогти» — це гасло нашої «ПОМСТИ», – командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

Нам є за що помститися ворогу!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси