(ВІДЕО) Держприкордонслужба Україна отримала від Нідерландів ще 6 мобільних комплексів медичної підтримки

НАЗАД
11 серпня 2023 11:17

За підтримки Міністерства оборони Королівства Нідерланди вдалося значно посилити лікувально-евакуаційні спроможності прикордонного відомства України.

У рамках реалізації проекту міжнародного співробітництва за активної координації посольства Нідерландів в Україні до сфери управління Державної прикордонної служби передані мобільні комплекси медичної підтримки. Їх використання дозволяє вибудувати систему лікувально-евакуаційного забезпечення Держприкордонслужби за стандартами медичних служб країн НАТО.

Представник компанії «Hospitainer» Бар-Джоп КРУЙСЕН, зазначив, що цього разу для українських прикордонників надали два модулі Role 2 та чотири модулі Role 1 (за стандартами НАТО). Також представники Нідерландів провели тренінг з персоналом медичних підрозділів Держприкордонслужби з розгортання та використання  зазначених мобільних комплексів.

Я щиро вражений його комплектуванням, його можливостями і простотою використання. Ми можемо в автономному режимі в польових умовах розгорнути повноцінний госпіталь зі своєю операційною, передопераційною, палатою інтенсивної терапії, лабораторією, стерилізаційною, приймально-сортувальним відділенням, передбачено все, навіть санітарні вузли, – поділився емоціями полковник медичної служби Держприкордонслужби Олег Гаврашенко. Він наголосив, що надані Нідерландами мобільні комплекси дозволяють наблизити до передових підрозділів надання найшвидшої медичної допомоги для поранених, швидшої стабілізації та, відповідно, скорочення термінів лікування і скорішого одужання військовослужбовців.

Також під час тренінгів медперсонал Держприкордонслужби опрацьовував елементи оперативно-медичної взаємодії та бойового злагодження при виконанні завдань за призначенням.

Навіть в умовах стримування повномасштабної російської агресії Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. Нагадаємо, що раніше прикордонне відомство України отримало від Нідерландів мобільні модулі медичної підтримки і уже ефективно використовує їх, рятуючи життя наших поранених героїв.

Дякуємо уряду та народу Нідерландів, а також всім партнерам, які допомагають Україні відстоювати цінності вільного світу. Разом до перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси