(ВІДЕО) Антирекорд «бажаючих» незаконно потрапити за кордон чоловіків

НАЗАД
07 серпня 2024 13:30

На Одещині прикордонники Подільського загону спільно з правоохоронцями затримали велику групу порушників державного кордону.

За оперативною інформацією, охоронці держрубежу з використанням безпілотника відслідкували рух порушників та на околиці села Чорна Подільського району зупинили вантажівку.

Вантажний автомобіль марки «КАМАЗ», попри відсутність будь яких умов для перевезення людей, «під верх» був «забитий» чоловіками.

Всього фігуранти кримінальної справи намагалися незаконно доставити до Молдови через придністровський сегмент 48 чоловіків призовного віку.

Оперативники ДПСУ встановили, що вартість такої «комфортабельної» поїздки складала 150 тис. гривень з кожного «клієнта». Вказану суму останні мали сплатити організатору – адміну одного з телеграм-каналів, в разі їх успішного переправлення.

Аби дістатися кордону, чоловіків на визначених місцях зупинки забирав водій вантажівки.

Однак не судилося – всіх пасажирів затримали, а вантажівку вилучили.

Наразі слідчі дії тривають.

За спробу незаконного перетинання кордону щодо всіх чоловіків складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Справи скеровані до суду. Окрім цього, вони притягнуті до адмінвідповідальності за ст. 202 КУпАП за порушення прикордонного режиму.

Заходи, в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», проводили оперативні співробітники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ, слідчими слідчого управління НПУ за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Коментує Юлія Галицька, прес-секретар Подільського прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси