(ВІДЕО) 17 «мандрівників» затримали прикордонники на Одещині

НАЗАД
07 жовтня 2023 09:23

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону виявили та затримали сімнадцятьох громадян України, які мали намір незаконно потрапити за кордон.

З’ясувалося, що мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей, вирішили незаконно перетнути держрубіж у пошуках нових перспектив. Для цього через мережу Інтернет вони зв’язалися з організаторами, які повідомляли, що їм необхідно робити та вказували маршрути руху. За це вони мали заплатити по 1800 $ США з кожного.

Особливість подорожі полягала в тому, що «мандрівники» повинні були доїхати до однієї з залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти більш як 20 км до кордону. Небезпечність обраного маршруту подорожні не усвідомлювали. Ділянка держкордону, яку вони сподівалися «штурмувати» знаходиться у так званому придністровському сегменті українсько-молдовського кордону, тож прикордонники в нічний час доби могли сприйняти таку компанію осіб за диверсійно-розвідувальну групу ворога.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси