Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «Сир твердий сичужний не менше 50% жирність»

НАЗАД
23 сiчня 2024 14:51

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту
41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Предмет закупівлі (товар): Сир твердий сичужний не менше 50% жирність

за кодом ДК 021:2015 – 15540000-5 Сирні продукти

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 9971, код за ЄДРПОУ — 14321661.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сир твердий сичужний не менше 50% жирність за кодом ДК 021:2015 – 15540000-5 Сирні продукти

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-19-004497-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду товару.

з/п

Найменування предмету закупівлі

Технічні та якісні характеристикипредмету закупівлі

1

Сир твердий сичужний не менше 50% жирність

Сир твердий сичужний, жирність не менше 50 % у сухій речовині, по якості та безпечності повинен відповідати вимогамДСТУ 6003:2008 «Сири тверді. Загальні технічні умови» або ДСТУ 4421:2005 «Сири тверді (український асортимент). Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Маса нетто для головки сиру не більше ніж 10 кг Зовнішній вигляд – поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покриттям, яке щільно прилягає до поверхні сиру. Смак і запах – злегка пряні без сторонніх присмаків та запахів.

Консистенція – пластична, ніжна, однорідна за всією масою.

Рисунок – вічка круглої, овальної форми, дозволяється наявність поодиноких вічок.

Колір – від білого до слабо-жовтого, однорідний за всією масою.

Форма головки сиру – бруски, циліндри, сфери та інші форми.

Пакування і тара. Сир твердий сичужний повинен бути запакований у полімерну плівку або пакет/багатошарову плівку для вакуумного пакування, покритий парафіновими або іншими сплавами для покриття сирів та іншими матеріалами, аналогічних властивостей, головки сиру повинні бути упаковані в ящики з гофрованого картону згідно ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014), IDT та згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Обов’язковим є маркування.

Маркування має містити таку інформацію:

- назва товару;

- найменування та адреси підприємства-виробника;

- кінцевої дати споживання та/або дати виробництва та строку придатності;

- умов зберігання;

- інформації про харчову цінність продукту;

- номеру партії виробництва;

- маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» від 06 грудня 2018 року 2639-VIII (зі змінами).

Транспортування:Доставка продукції повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних продуктів. Особи, які беруть участь у обігу Товару та транспортні засоби, на яких здійснюється його перевезення, повинні мати необхідні документи відповідно до вимог встановлених законодавствомдо харчових продуктів тваринного походження.

Водій та/або експедитор на вимогу Замовника повинен пред’явити докази, щодо проведеної миття та/або дезінфекції транспортного засобу, яким здійснюється перевезення продукції та особову медичну книжку.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і становити не менше 85 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Тара та упаковка товару:

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок коштів державногобюджету,відповіднодо кошторису на 2024 рік.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі:2 925 000,00грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:визначено відповідно до вимог наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року №480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами), Адміністрації Державної прикордонної служби України від 07 листопада 2022 року №570-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».

Популярні розділи та сервіси