Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «Продукція тваринництва та супутня продукція»

НАЗАД
06 лютого 2024 09:13

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне

використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Яйця курячі столові 1 сорту ДСТУ 5028:2008.

за кодом ДК 021:2015 – 03140000-4

«Продукція тваринництва та супутня продукція»

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): труби каналізаційні з комплектуючими за кодом ДК 021:2015 – 03140000-4 «Продукція тваринництва та супутня продукція».

 

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-15-009118-a.

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

1

Яйця курячі столові 1 сорту ДСТУ 5028:2008

Яйця курячі столові 1 сорту ДСТУ 5028:2008 харчові упаковані в картонні лотки та короба, вид категорії С1, цілі та свіжі. Маркування на курячих яйцях виконується нешкідливою фарбою, призначеною для харчових потреб. На столові яйця маркування наноситься синьою фарбою і пишеться тільки категорія. "1" – означає перша. Допускаються лише яйця без механічних пошкоджень, на них не повинно бути плям крові або посліду. Запах вмісту яйця природний. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці упаковки (тари) маркуванням «без ГМО». Товар повинен відповідати ДСТУ 5028:2008 «Яйця курячі харчові. Технічні умови».   Транспортування товару здійснюється з дотриманням вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні». Товар повинен постачатися  спеціалізованим  та відповідно обладнаним згідно з вимогами санітарних правил, нормативів та з дотриманням вимог щодо сумісності продуктів харчування. Не дозволяється постачання продуктів в забруднених транспортних засобах (із слідами вантажів, що перевозились раніше). Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох Сторін.

шт

45000

 

Товар повинен супроводжуватись документами, що підтверджують якість та безпеку, а саме: копіями сертифікатів якості/відповідності, та/або посвідчень про якість, та/або висновків санітарно–епідеміологічної експертизи, та/або декларації виробника, та/або ветеринарного свідоцтва, та/або іншим документальним підтвердженням якості та безпеки товару.

Товар повинен відповідати вимогам та мати декларацію виробника, висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікати відповідності та/або інші необхідні за діючим законодавством документи на кожну партію, що постачається. НЕ повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). Продукція не повинна містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів та відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України.

Гарантія якості діє протягом строку, встановленого виробником товару.                                                                                                         Якість товару має відповідати вимогам державних стандартів, а також умовам, встановленим чинним законодавством до товару даного виду.

Якщо учасник не є виробником продукції, потрібно надати документ, який підтверджує стосунки із виробником: сертифікат дистриб’ютора, представника, дилера; або лист виробника про представництво його інтересів учасником; або договір з виробником; або гарантійний лист учасника про надання оригіналу або копії документу (вказати який саме) на підтвердження походження продукції при її поставці (для товару імпортного виробництва). Зазначені документи повинні бути дійсними на весь термін постачання продукції.

У разі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, Постачальник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

Постачальник включає до вартості ціни за одиницю товару послуги, пов’язані з його постачанням, в тому числі доставку. Поштові витрати та витрати на доставку документів через служби доставки та кур’єрські служби, за необхідності, здійснюються за рахунок Постачальника. Поставка замовленого товару здійснюється партіями (згідно замовлень) транспортом Постачальника з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, за заявками та в строки, встановлені Замовником. Розвантаження товарів має здійснюватись працівниками Замовника. Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних, товарно-транспортних накладних), по якості - документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.

Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення харчових продуктів, та який відповідає встановленим чинним законодавством санітарно-гігієнічним нормам. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та мають бути забезпечені спеціальним одягом, якщо таке вимагається згідно чинного законодавства України.

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Постачальник гарантує якість товару, що постачається Замовнику за договором про закупівлю протягом встановленого строку придатності товару, при умові дотримання Замовником умов зберігання. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

Постачальник забезпечує належне санітарно-гігієнічне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентарю, а також контролює дотримання працівниками, залученими безпосередньо до виконання поставок, правил особистої гігієни.

У разі, якщо в тендерній документації міститься посилання на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника − читати "або еквівалент". Технічні характеристики еквіваленту не повинні бути гіршими, ніж заявлені у Додатку 1 «Технічна специфікація» до тендерної документації. У разі надання еквіваленту, Учасник в пропозиції повинен зазначити найменування та технічні характеристики запропонованого еквіваленту (надати порівняльну таблицю).

Еквівалент – товар, який є рівнозначний, рівноцінний іншому товару за своїми характеристиками; еквіваленти можуть бути взаємозамінними при досягненні того ж самого або кращого результату

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 189 000,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 

Популярні розділи та сервіси