Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «Оброблені фрукти та овочі»

НАЗАД
29 сiчня 2024 10:15

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Закупівля за кодом ДК 021: 2015 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі. З метою якісного та безперебійного забезпечення продовольством персоналу загону прийняте рішення на проведення закупівлі Сухофрукти. Військовою частиною 1560 Регіонального морського управління  Державної прикордонної служби України, що розташована за адресою м.Ізмаїл, відповідно до постанови КМУ від 12 жовтня 2022 р. № 1178, було оголошено  про проведення відкритих торгів з особливостями UA-2024-01-19-006961-a.

 Очікувана вартість предмета закупівлі : 192 000 грн. з ПДВ (згідно моніторингу)

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

Сухофрукти

Детальний опис предмета закупівлі та вимоги щодо якості

1. Товар. Повинен відповідати вимогам ДСТУ 8494:2015, ДСТУ 8471:2015 «Фрукти насіннячкові сушені. Технічні умови», а також  Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Суміш: яблука, груша, абрикос, чорнослив (або інша суміш фруктів), вагові. Доброякісні сушені фрукти, чисті, сухі (вологість 14-25%), Зовнішній вигляд та консистенція: цілі плоди або кружки (бічні зрізи, повноцінні за м'якоттю) дольки плодів. Сушені фрукти повинні бути еластичними, не ламкими, не злипатися при стиснені, солодкувато-кислого або солодкуватого смаку, еластичні, у воді повинні розбухати. Допускається грудкування напівфабрикату, яке усувається при незначному механічному впливі. Колір повинен відповідати складу фруктів сухофруктів. Запах і смак сушених фруктів приємні, властиві даному виду фруктів, без стороннього присмаку або запаху (диму, затхлості, кислого запаху і т.п.). Не допускаються сушені фрукти забруднені, загнивші, запліснявілі, уражені шкідниками, з сторонніми запахом, смаком і домішками.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Продукт не повинен містити ГМО, рослинних жирів, стабілізаторів, барвників, ароматизаторів.

2. Пакування і тара. Маркування та пакування товару повинні відповідати вимогам чинного законодавства України, а постачальник вживає усіх необхідних заходів, що забезпечують повне його збереження при транспортуванні, зберіганні впродовж визначеного строку (терміну) придатності та вантажно-розвантажувальних роботах. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки)/ картонного ящика (коробки) або ящика з полімерних матеріалів або наклеюються із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Строк придатності. Строк придатності товару повинен становити не менше 80% від терміну зберігання продукції з дня поставки його на склад замовника.

Кількість товарів:

Найменування товару

Одиниця виміру

Кількість

 

Сухофрукти

кг

3200,0

 

 

Популярні розділи та сервіси