Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «М’ясопродукти»

НАЗАД
06 лютого 2024 11:09

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне

використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2006, грудинка копчена ДСТУ 4668:2006, шинка копчена ДСТУ 4668:2006.

за кодом ДК 021:2015 – 15130000-8

«М’ясопродукти»

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): труби каналізаційні з комплектуючими за кодом ДК 021:2015 – 15130000-8 «М’ясопродукти».

 

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-26-013499-a.

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

 Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005

Запах та смак: властивий даному продукту, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку та запаху. Пакування: повинна бути у полімерній або натуральній оболонці та запакована у вакуумну упаковку. Не допускається продукт з пліснявою, слиззю на оболонці. Батони ковбаси повинні бути прямі, пружної консистенції. Вигляд фаршу в розрізі: фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям та порожнини. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення, терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності. Повинна відповідати ДСТУ 4435:2005.

Строк придатності не менше 90% від загального терміну зберігання на момент поставки продукту.

кг

2100,0

156,00

2

 Сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005

Відповідно до ДСТУ 4436:2005 Запах та смак властивий даному виду продукту, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів, без сторонніх присмаку і запаху. Сарделька вищого сорту повинна бути вагою не менше 40 грам. Продукт повинен мати чисту, суху поверхню без плям та ушкоджень. Не допускається продукт з пліснявою, слиззю на оболонці. Вигляд фаршу на розрізі – фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно червоного кольору, без сірих плям і порожнин. Пакування – згідно вимог ДСТУ 4436:2005. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення, терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності, посилання на нормативно-технічну документацію у відповідності до супровідних документів на поставку, що має бути зазначено на упаковці. Залишки терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% до загального терміну зберігання. Обов’язкова наявність посвідчення про якість. Без ГМО. Зазначений продукт повинен бути у натуральній оболонці та у вакуумній упаковці або модифікованому газовому середовищі.

кг

650,0

134,28

3

 Грудинка ДСТУ 4668:2006

Має бути з рівномірним рожево-червоним кольором м’язової тканини, колір сала білий або з рожевим відтінком. Соски не допускаються, краї поверхні рівні. Вітчизняного виробника, без зіпсованості, зовнішній вигляд, колір повинен бути не дуже темним і не дуже світлим. Смак та запах приємний, без сторонніх присмаків та запахів. Фасування: вакуумні упаковки загальною вагою до 1 кг.

кг

650,0

226,44

4

Шинка ДСТУ 4668:2006

Має бути вітчизняного виробника, без запаху, без зіпсованості, пружна, при нарізанні не розпадається, без кісток. Смак та запах приємний, без сторонніх присмаків та запахів. Фасування: вакуумні упаковки загальною вагою до 1 кг

кг

650,0

242,52

 

Якість товару: Транспортне пакування – ящики (коробки) або інша тара, що забезпечує збереження товару під час транспортування, відвантаження, зберігання.

 Маркування повинно бути виконане відповідно до вимог ДСТУ 4435:2005, ДСТУ 4436:2005 та ДСТУ 4668:2006. Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування.

Маркування повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

На транспортному пакуванні повинна вказуватися наступна інформація:

-           назва продукції;

-           кількість (кг);

-           дата виготовлення та кінцева дата споживання;

-           позначення нормативно-технічного документа.

Термін придатності в день постачання товару на склад Замовника повинен становити не менше 90 % від загального терміну придатності.

Товар повинен супроводжуватись документами, що підтверджують якість та безпеку, а саме: копіями сертифікатів якості/відповідності, та/або посвідчень про якість, та/або висновків санітарно–епідеміологічної експертизи, та/або декларації виробника, та/або ветеринарного свідоцтва, та/або іншим документальним підтвердженням якості та безпеки товару.

Товар повинен відповідати вимогам та мати декларацію виробника, висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікати відповідності та/або інші необхідні за діючим законодавством документи на кожну партію, що постачається. НЕ повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). Продукція не повинна містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів, ГМО та відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України.

Гарантія якості діє протягом строку, встановленого виробником товару.                                                                                                         Якість товару має відповідати вимогам державних стандартів, а також умовам, встановленим чинним законодавством до товару даного виду.

У разі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, Постачальник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

Постачальник включає до вартості ціни за одиницю товару послуги, пов’язані з його постачанням, в тому числі доставку, розвантажувальні роботи за місцем доставки. Доставка, розвантаження та складання у приміщення Замовника, здійснюється  силами, засобами, матеріальними ресурсами Постачальника та за його рахунок. Поштові витрати та витрати на доставку документів через служби доставки та кур’єрські служби, за необхідності, здійснюються за рахунок Постачальника. Поставка замовленого товару здійснюється партіями (згідно замовлень) транспортом Постачальника з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, за заявками та в строки, встановлені Замовником. Розвантаження товарів має здійснюватися працівниками Постачальника. Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних, товарно-транспортних накладних), по якості - документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.

Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення харчових продуктів, та який відповідає встановленим чинним законодавством санітарно-гігієнічним нормам. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та забезпечені спеціальним одягом, якщо таке вимагається згідно чинного законодавства України.

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Постачальник гарантує якість товару, що постачається Замовнику за договором про закупівлю протягом встановленого строку придатності товару, при умові дотримання Замовником умов зберігання. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

Постачальник забезпечує належне санітарно-гігієнічне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентарю, а також контролює дотримання працівниками, залученими безпосередньо до виконання поставок, правил особистої гігієни.

.Строк поставки Товару: Поставка товару здійснюється партіями (частинами) за заявкою Замовника протягом 2024 року до 31 грудня 2024 року. Постачальник повинен протягом 5 (п’яти) днів з дня отримання заявки від Замовника поставити партію Товару відповідно до наданої заявки.

Порядок оплати товару: оплата Замовником впродовж 10 (десяти) робочих днів після поставки товарів та пред'явлення Постачальником рахунка на оплату за фактично поставлений товар.

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 719 706,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 

Популярні розділи та сервіси