Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Яйця курячі столові 1 категорії»

НАЗАД
28 лютого 2024 09:04

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі «Продукція тваринництва та супутня продукція» (Яйця курячі столові 1 категорії ДСТУ 5028:2008) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:

Найменування:

ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 1492

Код ЄДРПОУ:

14321475

Категорія:

Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015:03140000-4 «Продукція тваринництва та супутня продукція» (Яйця курячі столові 1 категорії ДСТУ 5028:2008)

Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-02-23-004481-а

Очікувана вартість предмета закупівлі: 262 080,00 грн.

Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.

Розмір бюджетного призначення: 262 080,00 грн, згідно з кошторису на 2024 рік.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Назва предмета закупівлі

«Продукція тваринництва та супутня продукція» (Яйця курячі столові 1 категорії ДСТУ 5028:2008)

Код ДК 021:2015

03140000-4

Назва товару номенклатурної позиції предмета закупівлі та код товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі

- (за кодом ДК 021:2015: 03140000-4, «Продукція тваринництва та супутня продукція» (Яйця курячі столові 1 категорії ДСТУ 5028:2008)

Кількість поставки товару

62 400 шт

Місце поставки товару

Україна, Київська обл., м. Бориспіль, ОКПП «Київ» 08307.

Строк поставки товару

Поставка товару здійснюється партіями (частинами) за заявкою Покупця. Постачальник повинен протягом чотирьох робочих діб з дня отримання заявки від Покупця поставити партію Товару відповідно до наданої заявки.

Технічні характеристики товару

Яйце куряче столове 1 категорії (сорту) повинно відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ДСТУ), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Якісні характеристики: Клас – столові. Категорія – перша. Шкаралупа чиста, непошкоджена, без видимих змін структури, без слідів посліду чи крові. Білок яйця – чистий, щільний, світлий, прозорий, без сторонніх домішок. Жовток ледь видимий під час овоскопування, контури не окреслені, займає центральне або злегка зміщене положення, без кров’яних плям або смужок. Запах природній, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху. Яйця укладаються тупим кінцем догори у горбкуваті гофровані прокладки з чарунками. Для транспортування та відвантаження яйця додатково повинні упаковуватись у картонні ящики. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання. Яйця маркуються методом штампування чи напилювання нешкідливими фарбами із зазначенням необхідної інформації.

Кожна пакувальна одиниця (ящики) маркується із зазначенням інформації: назва, найменування та адреси підприємства-виробника, кінцевої дати споживання або дати виробництва та строку придатності, умов зберігання, інформації про харчову цінність продукту, номеру партії виробництва, маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін придатності до споживання яєць в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 80% при температурі зберігання від 0°С до 20°С.

Додаткові вимоги:

- Доставку та розвантаження товару здійснює Постачальник за свій рахунок (чи/або своїми силами). Постачальник разом з продукцією надає Покупцю накладну на товар, документи що підтверджують його якість, та всю супровідну документацію на кожну партію товару згідно вимог діючого законодавства.

- Водій автотранспорту/ особи, що супроводжують продукти, повинні мати медичні книжки та виконувати вантажно-розвантажувальні роботи. Навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника.

- Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом доби з моменту заявки замовника.

Популярні розділи та сервіси