Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Яйця курячі 1 категорії С1 (М)»

НАЗАД
08 квiтня 2024 10:26

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення,

очікуваної вартості предмета закупівлі

(на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710

«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Замовник:

1.1. Найменування: Військова частина 2253.

1.2. Місце знаходження: м. Чернігів, вул. Квітнева, 3-В, 14026.

1.3. Код за ЄДРПОУ: 14321765

1.4. Категорія: Правоохоронний орган/ ЗАМОВНИК, що здійснює закупівлі для потреби оборони.

2. Номер в Prozorro – UA-2024-04-05-006033-a.

3. Здійснення закупівлі: запит пропозицій постачальників відповідно до «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами) та Закону України «Про публічні закупівлі».

4. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником – «Яйця курячі 1 категорії С1 (М) ДСТУ 5028:2008» за кодом ДК 021:2015 - 03140000-4 «Продукція тваринництва та супутня продукція» в кількості 109440,00 кілограм на очікувану вартість 393 984,00 грн. (триста дев’яносто три тисячі дев’ятсот вісімдесят чотири) з врахуванням ПДВ, а саме:

№ з/п

Найменування продукту

Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 код ДК 03142500-3-«Яйця»

Од. виміру

Загальна кількість

1

Яйця курячі 1 категорії С1 (М) ДСТУ 5028:2008

За кодом ДК 03140000-3-«Яйця»

шт

109440,00

ВСЬОГО

шт

109440,00

5. Джерело фінансування: Державний бюджет України – загальний фонд.

6. Очікувана вартість закупівлі: Під час визначення очікуваної вартості предмета закупівлі враховувалась, затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) та наказом АДПСУ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» від 09.09.2019 року №480-АГ (зі змінами)

Відповідно до «Звіту про результати підсумкового моніторингу» від 02.04.2024 року, використовувалась методика - метод порівняння ринкових цін на товари/послуги (очікувана вартість).

Проаналізовано інформацію про ціни відповідно письмових запитів цінових пропозицій, наданих суб’єктами господарювання, а саме: ТОВ «ПРОДУКТОВИЙ СОЮЗ» ЄРДПОУ. 45111695; ТОВ «ОВОПРАЙМ» ЄРДПОУ. 43559004; ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ІНТЕР ЗАПОРІЖЖЯ» ЄРДПОУ. 44797938;

Визначено найнижчу, очікувана, ціну по предмету закупівлі - ТОВ «ПРОДУКТОВИЙ СОЮЗ» ЄРДПОУ. 45111695. Враховуючи надані найнижчі цінові пропозиції та лист про погодження закупівлі від АДПСУ №06.1.2/21825-24-Вих від 05.04.2024 року, щодо потреби, доцільності, кількості яєць курячих 1 категорії С1, за ціною, що не перевищує найнижчої цінової пропозиції та на підставі звіту про підсумковий моніторинг цін від 02 квітня 2024 року.

7. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Яйця курячі 1 категорії С1 (М)

ДСТУ 5028:2008

Товар поставляється Покупцю з гарантією того, що він є придатним до використання. Разом з Товаром Продавець передає Покупцеві наступні документи: сертифікати відповідності або інші документи, що засвідчують якість та загальну безпечність Товару.

Виробник гарантує відповідність якості харчових яєць вимогам цього стандарту за умови дотримання правил транспортування та зберігання.

Гарантійний термін зберігання харчових яєць – згідно з умовами та тривалістю зберігання яєць, не враховуючи дня знесення.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях.

У разі виникнення сумнівів у свіжості яєць або наявності токсичних елементів на вимогу споживача чи контрольного органу здійснюють хімічні і мікробіологічні аналізи. Для аналізування відбирають 10 яєць.

Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником. Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, але всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

Пакування - Товар повинен бути наданий в тарі та (або) упакований звичайним для нього способом в упаковку, а в разі їх відсутності – способом, що забезпечує збереження товару під час звичайних умов зберігання та транспортування.

Фасовані у лотки по 30 штук.

У разі виявлення у партії пошкоджених пакувальних одиниць, здійснюють їх перепакування відповідно до вимог ДСТУ 5028:2008.

Тара та матеріали, які використовують для упаковування чи закупорювання продукту, повинні відповідати вимогам законодавчих, нормативних і/або технічних документів, дозволені Центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я для харчових продуктів, яка забезпечує цілісність пакування під час зберігання, транспортування та реалізації.

Тара повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху та мати відповідне маркування.

Вага - від 53 до 62,9 г.

Маркування – Маркування має бути виконане державною мовою, типографським способом, що забезпечує чіткість його читання і не впливає на якість продукту, враховуючи норми законодавства України, які містять всю необхідну інформацію

Популярні розділи та сервіси