Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Сухофрукти»

НАЗАД
28 сiчня 2022 10:57

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 4 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сухофрукти; 15330000-0 – Оброблені фрукти та овочі за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-11-003682-a

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Сухофрукти

Сухофрукти мають відповідати ДСТУ 8494:2015 «Фрукти насіннячкові сушені. Технічні умови» чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

- зовнішній вигляд: цілі приплюснуті плоди з видаленими кісточками, половинки плодів правильної округлої чи овальної форми з злегка зігнутими краями, одного виду, з непошкодженою шкіркою, що не злипаються при натисканні. Зараження шкідниками не допускається;

- смак і запах: властиві фруктам даного виду.

кг.

2050

1. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

2. Товар повинен бути виготовлений відповідно до державних стандартів України ДСТУ 8494:2015 «Фрукти насіннячкові сушені. Технічні умови», та відповідати детальним вимогам до предмету закупівлі, викладеним в Додатку № 2 до Тендерної документації. В тендерній пропозиції необхідно вказати відповідність товару певному стандарту.

Пакування: Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).

3. Маркування: згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки.

4. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів.

5. Обіг продуктів харчування повинен здійснюватися відповідно до гігієнічних вимог встановлених до харчових продуктів, про що надається довідка в довільній формі у складі тендерної пропозиції.

6. Термін придатності товару: Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 80 % від загального терміну придатності товару.

7. Місце поставки. м. Харків, вул. Клочківська, б. 228.

Постачання продукції здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. На виконання цієї вимоги учасники зобов’язані у складі пропозиції письмово гарантувати дотримання вищезазначеного нормативно-правового акту в частині обов’язків суб’єктів господарської (підприємницької) діяльності під час обігу харчових продуктів при постачанні. За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів, та вважати обов’язок здійснення поставки в день та час визначений під час замовлення – невиконаний в повному обсязі.

8. Термін поставки. Протягом 2022 року, до 20.12.2022 року.

9. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 71 750 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Сухофрукти; 15330000-0 – Оброблені фрукти та овочі за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 2050,0 кг. та проведеного моніторингу.

10. Очікувана вартість предмета закупівлі: 71 750 грн. 00 коп. з ПДВ

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Сухофрукти; 15330000-0 – Оброблені фрукти та овочі за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника., за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 2050,0 кг., проведеного моніторингу та відповідно до розпорядження Адміністрації Держприкордонслужби №701-36448/0/6-21-Вих. від 02.12.2021 року.

Популярні розділи та сервіси