Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Сосиски вищого сорту. Ковбаса напівкопчена вищого сорту»

НАЗАД
13 вересня 2023 15:36

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

 

Технічні вимоги

 

1. Сосиски вищого сорту повинні відповідати ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Сосиски повинні бути виготовлені у вигляді варених ковбасок батончиків у штучній оболонці діаметром від 14 до 32 мм і довжиною до 14 см та розфасовані у рукав (пакет) з полімерних газонепроникних матеріалів під вакуумом, а також матеріали закордонного виробництва, що дозволені центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, вагою нетто не більше 3 кг. Матеріали штучної оболонки, рукава (пакету) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Транспортне пакування – ящики (коробки) або інша тара, що забезпечує збереження товару під час транспортування, відвантаження, зберігання.

3. Маркування повинно бути виконане відповідно до вимог ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови». Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування. Маркування повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На транспортному пакуванні повинна вказуватися наступна інформація: - назва продукції; - кількість (кг); - дата виготовлення та кінцева дата споживання; - позначення нормативно-технічного документа.

4. Строк придатності не менше 85% від загального терміну зберігання на момент поставки продукту.

 

2. Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Запах та смак: властивий даному продукту, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку та запаху.

Пакування: повинна бути у полімерній або натуральній оболонці та запакована у вакуумну упаковку. Не допускається продукт з пліснявою слиззю на оболонці. Ковбаса повинна бути прямою, пружної консистенції. Вигляд фаршу в розрізі: фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям та порожнини.

Маркування повинно бути виконане відповідно до вимог ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови». Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування. Маркування повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На транспортному пакуванні повинна вказуватися наступна інформація: - назва продукції; - кількість (кг); - дата виготовлення та кінцева дата споживання; - позначення нормативно-технічного документа.

Строк придатності не менше 85% від загального терміну зберігання на момент поставки продукту.

Товар повинен відповідати діючим на території України державним стандартам та/або іншій нормативно-технічній документації, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством.

 

Учасник у складі тендерної документації повинен надати наступний перелік документів:

 

1) Детальний опис основних характеристик товару (технічні характеристики товару) відповідно до Технічного завдання;

2) Оригінал декларації виробника;

3) Гарантійний лист, щодо відповідності якості товару (який пропонується на постачання) вимогам замовника відповідно до Технічного завдання.

 

 

Популярні розділи та сервіси