Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Шинка зі свинини вищого сорту варено-копчена»

НАЗАД
05 квiтня 2024 09:06

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення,

очікуваної вартості предмета закупівлі

(на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710

«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Замовник:

1.1. Найменування: Військова частина 2253.

1.2. Місце знаходження: м. Чернігів, вул. Квітнева, 3-В, 14026.

1.3. Код за ЄДРПОУ: 14321765

1.4. Категорія: Правоохоронний орган

2. Номер в Prozorro – UA-2024-04-03-005102-a.

3. Здійснення закупівлі: запит пропозицій постачальників відповідно до «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами) та Закону України «Про публічні закупівлі».

Враховуючи, що закупівля - № UA-2024-03-26-002192-a та № UA-2024-03-29-005252-a не відбулися по причині: не було подано жодної пропозиції, замовник здійснює закупівлю шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, не збільшуючи при цьому очікувану вартість закупівлі.

4. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником – «М’ясопродукти» за кодом ДК 021:2015- 15130000-8 «Шинка із свинини вищого сорту варено-копчена» в кількості 3000,00 кілограм на очікувану вартість 558 000 грн. (п’ятсот п’ятдесят вісім тисяч) з врахуванням ПДВ, а саме:

№ з/п, лот

Найменування продукту

Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 код ДК 021:2015:

Од. виміру

Загальна кількість

1

Шинка із свинини вищого сорту варено-копчена ДСТУ 4668:2006

15130000-8 «М’ясопродукти»

кг

3000,00

ВСЬОГО

кг

3000,00

5. Джерело фінансування: Державний бюджет України – загальний фонд.

6. Очікувана вартість закупівлі: Під час визначення очікуваної вартості предмета закупівлі враховувалась, затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) та наказом АДПСУ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» від 09.09.2019 року №480-АГ (зі змінами)

Відповідно до «Звіту про результати підсумкового моніторингу» від 19.03.2024 року, використовувалась методика - метод порівняння ринкових цін на товари/послуги (очікувана вартість).

Проаналізовано інформацію про ціни відповідно письмових запитів цінових пропозицій, наданих суб’єктами господарювання, а саме: СФГ «Колос» код. 14246880; ФОП «Якімець А.В» код. 3167121954; ТОВ «Алан» код. 24447183;

Визначено найнижчу, очікувана, ціну по предмету закупівлі - СФГ «Колос» код. 14246880.

Враховуючи надані найнижчі цінові пропозиції та лист про погодження закупівлі від АДПСУ №06.1.2/18679-24-Вих від 22.03.2024 року, щодо потреби, доцільності, кількості шинки із свинини вищого сорту варено-копчена, за ціною, що не перевищує найнижчої цінової пропозиції та на підставі переліку рекомендованих цін на закупівлю продовольства.

7. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Шинка із свинини вищого сорту варено-копчена ДСТУ 4668:2006

Шинка має бути:

- вітчизняного виробника;

- зовнішній вигляд - поверхня чиста, суха, без плям, бахромок, залишків щетини, пружна, рівномірно забарвлена м'язова тканина блідо-рожевого відтінком, без сірих плям, консистенція- щільна, при нарізані не розподається, без кісток, без зіпсованості, без виділення вологи на поверхні продукту;

- смак та запах - приємний копчений, ароматний, шинковий, слабосолений, з вираженим ароматом прянощів, без сторонніх присмаків та запахів;

- не допускається продукту з пліснявою та слизом на продукті та інших дефектів.

Фасування: вакуумні упаковки загальною вагою до 1 кг.

Тара, упаковка, маркування Товарів повинні відповідати вимогам стандартів чи технічних умов, а саме:

1). Маркування:

- виконане відповідно до вимог ДСТУ 4668:2006;

- повинно бути стійким до - вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

2). На транспортному пакуванні:

- повинна вказуватися наступна інформація: назва продукції; кількість (кг); дата виготовлення / кінцева дата споживання; позначення нормативно-технічного документа.

3). Тара та матеріали:

- тара повинна бути чистою, сухою, без цвілі, стороннього запаху, упаковується у ящики (коробки) або інша тара (дерев'яні, дощаті, алюмінієві, полімерні ящики, допускається пакети з фасованими продуктами упаковувати в ящики з гофрованого картону), що забезпечує збереження товару під час транспортування, відвантаження, зберігання;

- матеріали, які використовують для упаковування чи закупорювання продукту, повинні відповідати вимогам законодавчих, нормативних і/або технічних документів, передбаченим законодавством у сфері охорони здоров'я для харчових продуктів, яка забезпечує цілісність пакування під час зберігання, транспортування та реалізації.

Популярні розділи та сервіси