Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Шинка копчена, ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту»

НАЗАД
19 лютого 2024 09:59

ОБҐРУНТУВАННЯ

Обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі:

Шинка копчена ДСТУ 4668:2006, ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005

Інформація щодо обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів», військова частина 2195 (код ЄДРПОУ 14321682; адреса: Україна, Чернівецька обл., м. Чернівці) інформує про проведення відкритих торгів з особливостями на закупівлю за предметом шинка копчена ДСТУ 4668:2006, ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005 код ДК 021:2015: 15130000-8 – м’ясопродукти. Закупівля здійснюється відповідно Закону України «Про публічні закупівлі» та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178.

Закупівля товару: Шинка копчена ДСТУ 4668:2006, ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005, код ДК 021:2015: 15130000-8 – М’ясопродукти, проводиться за процедурою відкриті торги з особливостями, КЕКВ 2230.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-02-14-008944-a

Обґрунтування обсягів закупівлі Товару: загальний обсяг закупівлі шинки копченої ДСТУ 4668:2006, ковбаси напівкопченої вищого сорту ДСТУ 4435:2005, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005, виходячи з наявної потреби.

Розмір бюджетного призначення: 1419000,00 грн (один мільйон чотириста дев’ятнадцять тисяч гривень 00 коп.) в т.ч. ПДВ.

Очікуваний обсяг закупівлі Товару: шинка копчена ДСТУ 4668:2006 – 2000 кг, ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005 – 3000 кг, сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005 – 3000 кг

Очікувана вартість предмета закупівлі: 1419000,00 грн (один мільйон чотириста дев’ятнадцять тисяч гривень 00 коп.) в т.ч. ПДВ шинка копчена ДСТУ 4668:2006 - не вище 210,00 грн (двісті десять гривень 00 коп.), ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005 – не вище 165,00 грн (сто шістдесят п’ять гривень 00 коп), сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005 – не вище 168,00 грн (сто шістдесят вісім гривень 00 коп) за одиницю товару.

Період поставки Товару: до 20 грудня 2024 року.

Місце поставки Товару Україна, Чернівецька обл., м. Чернівці.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару, оскільки він за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідатиме вимогам та потребам замовника:

1. Шинка копчена ДСТУ 4668:2006 повинна відповідати наступним вимогам:

Відповідати діючим Державним стандартам України (ДСТУ, ТУ) без додавання стимуляторів росту, гормональних препаратів, пестицидів, кормових антибіотиків, консервантів і барвників, відповідати та не суперечити вимогам що зазначенні в Законах України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Без ГМО. Якість – відповідно до ДСТУ, ТУ.

Пакування: шинка копчена упакована в ящик з гофрованого картону та/або пластикові ящики вагою від 5 до 10 кілограм. Вартість товару включає в себе доставку до місця поставки, згідно заявок замовника-Чернівецька обл., м. Чернівці.

2. Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005 повинна відповідати наступним вимогам:

Запах та смак: властивий даному продукту, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку та запаху.

Пакування: повинна бути у полімерній або натуральній оболонці та запакована у вакуумну упаковку.

Не допускається продукт з пліснявою слиззю на оболонці батони повинні бути прямі, пружної консистенції.

Вигляд фаршу в розрізі: фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям та порожнини.

Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення, терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності.

Повинна відповідати ДСТУ 4435:2005.

Строк придатності не менше 85% від загального терміну зберігання на момент поставки продукту.

Товар повинен відповідати діючим на території України державним стандартам та/або іншій нормативно-технічній документації, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством.

Сардельки вищого сорту ДСТУ 4436:2005 повинні відповідати наступним вимогам:

Зовнішній вигляд: батончики сосисок з чистою сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, зліпків, бульйонних та жирових набряків.

Консистенція: ніжна, соковита пружна – визначається в гарячому стані.

Вигляд фаршу у розрізі: рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний без порожнини і сірих плям.

Запах та смак: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.

У складі маж бути не менше 70% м’яса.

Повинні відповідати ДСТУ 4436:2005.

Строк придатності не менше 85% від загального терміну зберігання на момент поставки продукту.

Вага однієї сардельки повина бути 100 грам з допустимою похибкою в 1,5%

Товар повинен відповідати діючим на території України державним стандартам та/або іншій нормативно-технічній документації, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством.

Умови поставки товару: Учасник самостійно здійснює доставку товару на умовах поставки DDP, відповідно до правил тлумачення торгівельних термінів «ІНКОТЕРМС» (у ред. 2010 р.). склад замовника (Україна, Чернівецька обл., м. Чернівці), проводить навантаження та розвантаження товару.

Вартість доставки, товару повинна бути включена до вартості ціни пропозиції переможця згідно наданих заявок замовником.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість предмета закупівлі, передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2024 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на Товар, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар. Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснення Мінекономіки «Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі» від 20.08.2019 р. № 3301-04/34980-06, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньо ринкових цін на дріжджі сухі, актуальних на момент моніторингу.

Популярні розділи та сервіси