Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Шинка копчена; Грудинка копчена; Ковбаса напівкопчена вищого сорту; Сардельки вищого сорту; Сосиски вищого сорту»

НАЗАД
08 квiтня 2024 10:38

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 4
1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Предмет закупівлі (товар): Шинка копчена, грудинка копчена, ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту, сосиски вищого сорту

код за ДК 021:2015: 15130000-8 М’ясопродукти

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 9971, код за ЄДРПОУ — 14321661.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Шинка копчена, грудинка копчена, ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту, сосиски вищого сорту код за ДК 021:2015: 15130000-8 М’ясопродукти

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-04-006170-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду товару.

Найменування предмету закупівлі

Технічні та якісні вимоги до предмету закупівлі

1

Шинка копчена

Шинка копчена. Якість повинна відповідати вимогам ДСТУ: 4668:2006 «Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови».

Поверхня повинна бути сухою, без слизу, цвілі та яких-небудь пошкоджень. Колір тканин повинен бути рожево-червоного кольору, без сірих плям, шматки при нарізанні не розпадаються. Запах приємний, з ароматом спецій, без стороннього смаку і запаху , смак солонуватий.

Форма: закруглена, без кісток.

Консистенція: пружна

Тара (картонні ящики) повинна забезпечувати збереження продукції при її транспортуванні та зберіганні: повинна бути міцною, сухою та чистою.

Фасування в вакуумних поліетиленових упаковках вагою від 0,5 до 1 кг.

На кожній упаковці повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

Без ГМО що має бути зазначено на упаковці.

2

Грудинка копчена

Грудинка копчена. Якість повинна відповідати вимогам ДСТУ: 4668:2006 «Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови».

Має бути виготовлена з сала свинини з шарами м’яса, з додаванням спецій та прянощів. Смак та запах приємний, без сторонніх смаків та запахів.

Фасування в вакуумній упаковці або поліетиленових упаковках вагою від 1 до 3 кг.

На кожній упаковці повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, склад дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО що має бути зазначено на упаковці.

3

Ковбаса напівкопчена вищого сорту

Ковбаса напівкопчена вищого сорту. Якість повинна відповідати вимогам ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови»

Запах та смак: властивий даному продукту, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку та запаху.

Ковбаса напівкопчена має бути виготовлена у вигляді батонів вагою від 300 до 1000 грам.

Пакування: повинно бути у полімерній або натуральній оболонці та запакована у вакуумну упаковку.

Продукт повинен мати чисту, суху поверхню без плям та ушкоджень;

Не допускається продукт з: пліснявою, слиззю на оболонці;

Батони повинні бути прямі. Пружної консистенції

Вигляд фаршу в розрізі:фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям та порожнин;

На транспортному пакуванні повинна вказуватися наступна інформація:

- назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності), телефону, адреси потужностей виробництва;

- назви, сорту та складу ковбаси відповідно до рецептури, в порядку переваги складників, зокрема харчових добавок, що використовувались під час її виробництва;

- кінцевої дати споживання «Вжити до» або дати виробництва та строку придатності;

- номер партії; умов зберігання; маси нетто, брутто;

- інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність (калорійність) 100 г продукту.Без ГМО що має бути зазначено на упаковці

4

Сардельки вищого сорту

Сардельки вищого сорту. Якість повинна відповідати вимогам ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м`ясні. Загальні технічні умови».

Зовнішній вигляд: батончики сардельок з чистою сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.

Консистенція: ніжна, соковита, пружна – визначається в гарячому стані.

Вигляд фаршу на розрізі: рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний без порожнин і сірих плям.

Запах та смак: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.

У складі має бути не менше 70 % м’яса.

Фасування в вакуумній упаковці або поліетиленових упаковках вагою від 1 до 3 кг.

На кожній упаковці повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, склад дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО що має бути зазначено на упаковці.

5

Сосиски вищого сорту

Сосиски вищого сорту. Якість повинна відповідати вимогам ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м`ясні. Загальні технічні умови».

Зовнішній вигляд: батончики сосисок з чистою сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.

Консистенція: ніжна, соковита, пружна – визначається в гарячому стані.

Вигляд фаршу на розрізі: рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний без порожнин і сірих плям.

Запах та смак: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.

У складі має бути не менше 70 % м’яса.

Фасування в вакуумній упаковці або поліетиленових упаковках вагою від 1 до 3 кг.

На кожній упаковці повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, склад дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО що має бути зазначено на упаковці.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, відповідно до кошторису на 2024 рік.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 845 700,00грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року №480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами), Адміністрації Державної прикордонної служби України від 07 листопада 2022 року №570-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».

Популярні розділи та сервіси