Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви»

НАЗАД
13 вересня 2023 13:06

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Окрема комендатура охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498): м. Київ, вул. Світла 6, 02121; код за ЄДРПОУ – 14321955; категорія замовника – військова частина.

 

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним

закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 - 15240000-2 — Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви (Лот №1 - Консерви рибні: сардини  натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії, Лот №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі, Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі).

 

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-09-07-013844-a

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог,  визначених АДПСУ.

 

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Код ДК 021:2015 - 15240000-2 — Рибні консерви та інші рибні страви і пресерви (Лот №1 - Консерви рибні: сардининатуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії, Лот №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі, Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі)

 

Лот  №1 - Консерви рибні: сардини  натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії

 

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Вимоги до предмета закупівлі

1.

Консерви рибні (сардини  натуральні з додаванням олії або сардина атлантична в олії)

кг

36 000

1.Консерви рибні (сардини натуральні з додаванням олії, сардина атлантична в олії, масова частка риби не менше 70 %, олії не менше 10 %) повинні відповідати ДСТУ (ГОСТ) 10119:2009 «Консерви із сардин атлантичних і тихоокеанських в олії. Технічні умови (ГОСТ 10119-2007, IDT)», ГСТУ 15-70-2001 «Консерви рибні натуральні та натуральні з додаванням олії. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г.  Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації визначеної ГОСТ 11771-93 «Консерви та пресерви з риби та морепродуктів. Пакування та маркування».

Маркування повинно наноситись способом, який забезпечує чіткість читання із застосуванням матеріалів для маркування, які дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

 

Лот  №2 - Консерви рибні: кілька нерозібрана в томатному соусі

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Вимоги до предмета закупівлі

1.

Консерви рибні (кілька нерозібрана в томатному соусі)

кг

18 000

1.Консерви рибні (кілька нерозбірна в томатному соусі,  масова частка риби не менше 65 %, соусу не більше 35 %) повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Смак та запах – властивий консервам даного виду. Цілісність риби не нормується. Томатний соус однорідний, без відділення водянистої частини, від оранжево-червоного до світло-коричневого кольору.

2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути  230  г   або 240 г.    Внутрішня  поверхня  банок і  кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації:

- найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися);

- назва консерви;

- кінцева дата споживання або дата виробництва та строк придатності;

- умови зберігання;

- склад консерви (співвідношення основних компонентів, %);

- інформація про харчову цінність продукту;

- номер партії виробництва;

- маса нетто.

На маркуванні транспортної тари зазначається:

- найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися);

- назва консерви;

- умови зберігання;

- номер партії виробництва;

- маса нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців при температурі зберігання від 0 0С до 20 0 С.

 

Лот №3 - Консерви рибні: хек обсмажений в томатному соусі

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Вимоги до предмета закупівлі

1.

Консерви рибні (хек обсмажений в томатному соусі)

кг

18 000

1. Консерви рибні (хек обсмажений в томатному соусі, масова частка риби не менше 65 %, соусу не більше 35 %) повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Смак та запах – властивий консервам даного виду. Риби у якої голова, нутрощі, луска, плавники видалені (допускаються залишки плавників, наявність ікри та молок). Шматки риби цілі, вкладені у банку поперечнім зрізом на дно банки). Томатний соус однорідний, без відділення водянистої частини, від оранжево-червоного до світло-коричневого кольору. 

2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г.  Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації:

- найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися);

- назва консерви;

- кінцева дата споживання або дата виробництва та строк придатності;

- умови зберігання;

- склад консерви;

- інформація про харчову цінність продукту;

- номер партії виробництва;

- маса нетто.

На маркуванні транспортної тари зазначається:

- найменування та адреси підприємства-виробника (за рішенням виробника може не зазначатися);

- назва консерви;

- умови зберігання;

- номер партії виробництва;

- маса нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством

України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

 

Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також  найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.

Товар має бути виготовленим у 2023 році.

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку по конкретній позиції. Такий гарантійний лист також повинен містити повне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного/галузевого стандарту/технічних умов виробника, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2. Копію експлуатаційного дозволу виробника, рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності виробника; документу, що підтверджує впровадження оператором ринку системи НАССР у виробника, експертний висновок та/або протокол дослідження (випробування); декларація виробника тощо, чинних на дату розкриття пропозицій. У випадку, якщо виробником товару, який пропонується Учасником є суб’єкт господарювання-нерезидент, то Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати документи, визначені у цьому пункті, з урахуванням законодавства країни-реєстрації такого виробника.

3. Оригінал листа від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки заявленої Замовником кількості товару, який є предметом закупівлі, можливість його поставки протягом строків, визначених у тендерній документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару. Лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі  закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі. У разі надання даного гарантійного листа не від виробника, учасник у складі пропозиції також надає документальне підтвердження статусу офіційного представництва виробника в Україні / дилера/ дистриб’ютора запропонованого товару (лист або сертифікат або інший документ), виданий виробником.

 

5.Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік, становить                8 550 360,00  грн. з ПДВ.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 8 550 360,00  грн. з ПДВ.

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість сформовано від найнижчої ціни проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019  № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму  воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».

 

Популярні розділи та сервіси