Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Продукція борошномельно-курп'яної промисловості (Крупа гречана, Крупа булгур, Крупа горохова, Рис шліфований)»

НАЗАД
02 серпня 2023 09:44

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Окрема комендатура охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498): м. Київ, вул. Світла 6, 02121; код за ЄДРПОУ – 14321955; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015: 15610000-7 — Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Крупа гречана,  Крупа булгур,  Крупа горохова, Рис шліфований).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-07-24-011824-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог,  визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

 Код ДК 021:2015: 15610000-7 — Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (Крупа гречана,  Крупа булгур,  Крупа горохова, Рис шліфований)

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Відповідність нормативним документам

1.

Крупа гречана

кг

35 000

Крупа гречана (ядриця швидкорозварювана 1 ґатунку) повинна відповідати ДСТУ 7697:2015 «Крупи гречані. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Крупа повинна бути розфасована у мішки з поліпропіленових ниток вагою нетто 25 кг. Мішки (тара) мають бути цілими, міцними, чистими, сухими, без сторонніх запахів і не заражені шкідниками. Мішки зашивають машинним способом. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування наноситься безпосередньо на тару або шляхом прикріплення до мішка ярлика чи етикетки, що прошиваються одночасно із зашивкою мішка. На тарі, ярлику чи етикетці зазначається інформація, визначена ДСТУ 7697:2015 «Крупи гречані. Технічні умови».

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін придатності до споживання крупи в день її постачання до замовника повинен становити не менше 17 місяців.

2.

Крупа булгур

кг

35 000

Крупа булгур повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу  харчових продуктів.

Крупа повинна бути розфасована у мішки з поліпропіленових ниток вагою нетто 25 кг. Мішки мають бути цілими, міцними, чистими, сухими, без сторонніх запахів і не заражені шкідниками.

Мішки зашивають машинним способом. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування наноситься безпосередньо на тару фарбою або шляхом прикріплення до мішка ярлика чи етикетки, що прошиваються одночасно із зашивкою мішка або наклеюється із зазначенням:

- найменування та адреси підприємства-виробника;

- назви крупи;

- кінцевої дати споживання або дату виробництва та строку придатності;

- умов зберігання;

- інформації про харчову цінність продукту;

- номеру партії виробництва;

- маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Термін придатності до споживання крупи в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 10 місяців.

3.

Крупа горохова

кг

35 000

Крупа горохова розколота 1 ґатунку повинна відповідати ДСТУ 7701:2015 «Крупи горохові. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Крупа повинна бути розфасована у мішки з поліпропіленових ниток вагою нетто 25 кг. Мішки (тара) мають бути цілими, міцними, чистими, сухими, без сторонніх запахів і не заражені шкідниками. Мішки зашивають машинним способом. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування наноситься безпосередньо на тару фарбою або шляхом прикріплення до мішка ярлика чи етикетки, що прошиваються одночасно із зашивкою мішка або наклеюється. На тарі, ярлику чи етикетці зазначається інформація визначена ДСТУ 7701:2015 «Крупи горохові. Технічні умови».

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін придатності до споживання крупи в день її постачання до замовника повинен становити не менше 12 місяців.

4.

Рис шліфований

кг

51 000

Рис шліфований 1 сорту повинен відповідати ГОСТ 6292-93 «Крупа рисова. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Крупа повинна бути розфасована у мішки з поліпропіленових ниток вагою нетто 25 кг. Мішки мають бути цілими, міцними, чистими, сухими, без сторонніх запахів і не заражені шкідниками. Мішки зашивають машинним способом. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування наноситься на мішок  фарбою,  яка  не змивається або на етикетки, ярлики, які пришивають до мішка  із зазначенням на них:

- найменування та адреси підприємства-виробника;

- назви крупи;

- кінцевої дати споживання або дату виробництва та строку придатності;

- умов зберігання;

- інформації про харчову цінність продукту;

- номеру партії виробництва;

- маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Термін придатності до споживання крупи в день її постачання до замовника повинен становити не менше 12 місяців.

 

Товар має відповідати технічним, якісним вимогам та підтверджуватися відповідними документами.

Товар має бути виготовленим не раніше 2022 року.

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку по конкретній позиції. Такий гарантійний лист повинен містити конкретне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного/галузевого стандарту/технічних умов виробника, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2. Документи, що підтверджують відповідність товару технічним та якісним вимогам:

у разі, якщо Учасником є виробник запропонованого товару: копії експлуатаційного дозволу, рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності; документ, що підтверджує впровадження оператором ринку системи НАССР; експертний висновок та/або протокол дослідження (випробування) та/або декларація виробника;

у разі, якщо Учасником є не виробник запропонованого товару: посвідчення про якість, експертний висновок та/або протокол дослідження.

3. З метою підтвердження можливості поставки товару, у складі тендерної пропозиції необхідно надати оригінал гарантійного листа від виробника (або його представника (дилера, дистриб’ютора тощо)  в Україні), яким підтверджується можливість поставки учасником предмета закупівлі у відповідній кількості та якості, строками поставки, що визначені цією тендерною документацію з зазначенням номеру оголошення даної закупівлі в електронній системі закупівель.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік, становить 5 519 800,00  грн. з ПДВ.

6.Очікувана вартість предмета закупівлі: 5 519 800,00  грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість сформовано від найнижчої ціни проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019  № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму  воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».

Популярні розділи та сервіси