Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Повсякденні набори сухих продуктів варіант № 1, № 2, № 3»

НАЗАД
11 серпня 2021 07:58

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Повсякденні набори сухих продуктів варіант № 1, № 2, № 3 (Норма № 10, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426); 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (15897100-3 Пайки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі).

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-04-003128-b

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Повсякденний набір сухих продуктів (варіант № 1)

Товар повинен бути виготовлений відповідно до державних стандартів України ДСТУ, ГОСТ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та відповідати детальним вимогам до предмету закупівлі, викладеним в Додатку № 2 до Тендерної документації. В тендерній пропозиції необхідно вказати відповідність товару певному стандарту. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці, з залишковим терміном придатності на момент постачання не менше ніж 75%.

комплект

1000

2.

Повсякденний набір сухих продуктів (варіант № 2)

комплект

1000

3.

Повсякденний набір сухих продуктів (варіант № 3)

комплект

1000

1.Товар – Повсякденні набори сухих продуктів варіант № 1, № 2, № 3 (Норма № 10, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426).

2. Кожна партія товару повинна супроводжуватись документом, який підтверджує його якість та безпеку, про що учасник складає відповідну довідку. Документи, що супроводжують товар, та упаковка товару повинні містити чітку інформацію про дату виготовлення товару.

3. Маркування. Маркування виконане державною мовою, типографським способом, згідно з законодавством України, в доступній для сприймання формі.

Маркування наборів та раціонів наноситься на одну з бокових сторін фарбою, що не змивається і не має запаху, за допомогою трафарету або наклеювання ярлика, який повинен бути стійким до перепаду температур та забезпечувати стійкість маркування під час транспортування, відвантаження та зберігання. На пакетах або рукавах вказується склад кожного з раціонів.

4. Зміст маркування товару, що підтверджує відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам повинен містити: назву та місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо.

5. Пакування і тара. Повсякденні набори сухих продуктів (комплекти), що складаються із сніданку, обіду та вечері повинен бути запакований в рукави або пакети з поліетиленової плівки марки М або з матеріалу аналогічної якості вітчизняного виробництва згідно із нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами. Запаковані комплекти пакуються в ящики з тришарового або п’ятишарового гофрованого картону.

6. Обіг продуктів харчування повинен здійснюватися відповідно до гігієнічних вимог встановлених до харчових продуктів, про що надається довідка у складі тендерної пропозиції.

7. Строк придатності товару до споживання повинен становити не менше 75% від загального терміну зберігання з дати поставки на склад Замовника. Загальний термін зберігання продукції повинен складати не менше 24 місяців (варіант № 3 не менше 18 місяців).

8. Місце поставки. м. Харків, вул. Клочківська, 228.

Постачання продукції здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. На виконання цієї вимоги учасники зобов’язані у складі пропозиції письмово гарантувати дотримання вищезазначеного нормативно-правового акту в частині обов’язків суб’єктів господарської (підприємницької) діяльності під час обігу харчових продуктів при постачанні. За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів, та вважати обов’язок здійснення поставки в день та час визначений під час замовлення – невиконаний в повному обсязі.

При поставці, товар повинен супроводжуватися документом, що підтверджує якість пропонованого товару.

9. Термін поставки. До 01.12.2021.

10. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 444 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Повсякденні набори сухих продуктів варіант № 1, № 2, № 3 (Норма № 10, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426); 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 3000 комплектів, а саме: Повсякденний набір сухих продуктів варіант № 1 – 1000 комплектів, повсякденний набір сухих продуктів варіант № 2 – 1000 комплектів, повсякденний набір сухих продуктів варіант № 3 – 1000 комплектів.

11. Очікувана вартість предмета закупівлі: 444 000 грн. 00 коп. з ПДВ.

12. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Повсякденні набори сухих продуктів варіант № 1, № 2, № 3 (Норма № 10, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426); 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 3000 комплектів, а саме: Повсякденний набір сухих продуктів варіант № 1 – 1000 комплектів, повсякденний набір сухих продуктів варіант № 2 – 1000 комплектів, повсякденний набір сухих продуктів варіант № 3 – 1000 комплектів та проведеного моніторингу.

13. Розподіл продуктів харчування за прийомами їжі:

Норми № 10 – повсякденного набору сухих продуктів (варіант № 1)

Найменування

Одиниця виміру

Сніданок

Обід

Вечеря

Всього, штук/грам

Галети з борошна пшеничного
1 сорту

пачка/грам

2/100

2/100

2/100

6/300

Консерви м’ясо-рослинні (каша рисова з яловичиною)

банка (євро)/ грам

1/325

 

 

2/650

Консерви м’ясо-рослинні (каша перлова зі свининою)

 

 

1/325

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні вищого сорту)

банка (євро)/ грам

 

1/325

 

1/325

Консерви м'ясні (паштети печінкові)

банка (євро)/ грам

1/100

 

 

1/100

Мед   натуральний

стік/грам

 

 

2/40

2/40

Кава розчинна

стік/грам

1/2

 

 

1/2

Чай чорний натуральний

пакетик/ грам

 

1/2

1/2

2/4

Цукор

грам

30

30

30

90

Серветки гігієнічні вологі

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

Серветки паперові*

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

ВСЬОГО

 

563

463

503

1529

Норми № 10 – повсякденного набору сухих продуктів (варіант № 2)

Найменування

Одиниця виміру

Сніданок

Обід

Вечеря

Всього, штук/грам

Галети з борошна пшеничного
1 сорту

пачка/грам

2/100

2/100

2/100

6/300

Консерви м’ясо-рослинні (каша гречана з яловичиною)

банка (євро)/ грам

1/325

 

 

2/650

Консерви м’ясо-рослинні (каша ячна зі свининою)

 

 

1/325

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні вищого сорту)

банка (євро)/грам

 

1/325

 

1/325

Консерви м'ясні (паштети печінкові)

банка (євро)/ грам

1/100

 

 

1/100

Мед   натуральний

стік/грам

 

 

2/40

2/40

Кава розчинна

стік/грам

1/2

 

 

1/2

Чай чорний натуральний

пакетик/ грам

 

1/2

1/2

2/4

Цукор

грам

30

30

30

90

Серветки гігієнічні вологі

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

Серветки паперові*

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

ВСЬОГО

 

563

463

503

1529

Норми № 10 – повсякденного набору сухих продуктів (варіант № 3)

Найменування

Одиниця виміру

Сніданок

Обід

Вечеря

Всього, штук/грам

Галети з борошна пшеничного
1 сорту

пачка/грам

2/100

2/100

2/100

6/300

Консерви м’ясо-рослинні (каша горохова зі свининою)

банка (євро)/ грам

 

1/325

 

 

 

 

2/650

Консерви м’ясо-рослинні (каша пшоняна зі свининою)

 

 

1/325

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні вищого сорту)

банка (євро)/ грам

 

1/325

 

1/325

Консерви м'ясні (паштети печінкові)

банка (євро)/грам

1/100

 

 

1/100

Мед   натуральний

стік/грам

 

 

2/40

2/40

Кава розчинна

стік/грам

1/2

 

 

1/2

Чай чорний натуральний

пакетик/ грам

 

1/2

1/2

2/4

Цукор

грам

30

30

30

90

Серветки гігієнічні вологі

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

Серветки паперові*

шт./грам

1/3

1/3

1/3

3/9

ВСЬОГО

 

563

463

503

1529

* Серветка паперова повинна бути герметично запаяна у плівку, що дозволена до застосування у встановленому порядку.

Популярні розділи та сервіси