Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Овочі свіжі: огірки, помідори»

НАЗАД
15 вересня 2021 11:02

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі

на виконання Постанови КМУ від 11.10.2016 №710

(зі змінами, внесеними постановою КМУ №1266 від 16.12.2020)

Найменування предмета закупівлі

із зазначенням коду

ДК 021:2015

Вид процедури закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі/розмір бюджетного призначення

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Овочі свіжі: огірки, помідори (за кодом CPV за ДК 021:2015 - 03220000-9  - «овочі, фрукти та горіхи») деталізований код ДК 021:2015:

03221240-0– «помідори»; 03221270-9 «огірки»

Відкриті торги

UA-2021-08-26-002005-b

31 500 грн.

з ПДВ

Помідори свіжі ДСТУ 3246-95

Огірки свіжі ДСТУ 3247-95

Товар, призначений для постачання має відповідати вимогам ДСТУ або ТУ (за умови, що ТУ на зазначений товар мають показники не нижчі, ніж визначено в державних (національних (регіональних)) стандартах).

Огірки: Врожаю 2021 року повинен відповідати     ДСТУ 3247-95. Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, недеформовані, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою чи без неї, одного ботанічного і товарного сорту за формою, розміром і забарвленням, допускаються злегка вигнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків (вигнутість не більше ніж 0,2). Допускаються плоди з вирваною плодоніжкою (діаметр пошкодження не більше ніж 1,0 см). Внутрішня будова м’якушки плоду щільна, з недорозвиненим водянистим насінням. Смак і запах властиві цьому ботанічному сорту, без стороннього запаху та смаку. Розмір плодів, см: - довжина, не більше ніж -25,0. - найбільший поперечний діаметр, не більше ніж 5,5. - гнилих, запарених, підморожених, в’ялих, жовтих з грубим шкірястим насінням не допускається. Без ГМО. Тара для упаковки – ящики картонні, дерев'яні без сторонніх запахів, чисті та сухі. Тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень під час доставки та вигрузки на склади. Фасування по 10-15 кг.

Помідори: Врожаю 2021 року повинен відповідати ДСТУ 3246-95. Зовнішній вигляд – плоди свіжі, зрілі, цілі, чисті, здорові, не пошкоджені шкідниками, не притиснуті, щільні, не переспілі, типової для ботанічного сорту форми (округлої, плоскої, подовженої та сливовидної), з плодоніжкою та без плодоніжки, без механічних пошкоджень та сонячних опіків, не морожені (у період заморозків та зимовий період). Колір помідорів (в залежності від сорту) - червоні, рожеві, жовті (для жовтоплідних сортів). Смак та запах – властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху та смаку. Розмір плодів по діаметру не менш 4 см., з подовженою формою не менше 3 см. Без ГМО. Тара для упаковки – ящики картонні, дерев'яні без сторонніх запахів, чисті та сухі. Тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень під час доставки та вигрузки на склади. Фасування по 10-15 кг.

Якісні  показники товару мають відповідати всім встановленим нормативам (згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») та іншим нормативним документам в сфері обігу харчових продуктів.

Якість товару повинна підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника та/або висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, та/або сертифікати відповідності та/або інші необхідні за діючим законодавством документи) на кожну партію Товару, які надаються під час поставки Товару. За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Вимоги до постачання товару:

При постачанні товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість, відповідність вимогам державних та/або міжнародних стандартів, технічних умов (за умови, що технічні умови на зазначений товар мають показники не нижчі, ніж визначено в державних (національних (регіональних)) стандартах).

Пакування: згідно з діючим ДСТУ.

Маркування. Маркування має бути виконане державною мовою, типографським способом, згідно з законодавством України, містити всю необхідну інформацію.

Строк придатності товару повинен становити не менше 80% від терміну зберігання продукції з дня поставки його на склад Замовника.

Товар виготовляється та зберігається та поставляється з повним дотриманням санітарних норм.

 

 

Популярні розділи та сервіси