Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М'ясо»

НАЗАД
13 липня 2021 13:52

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі код ДК 021-2015 (CPV) 15110000-2 «М’ясо» для потреб Військової частини 1489

Військовою частиною 1489 Державної прикордонної служби України, що розташована за адресою м. Одеса, вул. Гагарінське плато, 1, відповідно
до статті 21 Закону України «Про публічні закупівлі», було оголошено  про проведення відкритих торгів UA-2021-07-07-010135-c на закупівлю м’яса .

Очікувана вартість предмета закупівлі: 396 500 грн .

нформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

п/п

Найменування  товару

Характеристики,вимога)

1

Блоки із знежилованого м’яса яловичини 1 сорту заморожені

Блоки із знежилованого м’яса яловичини 1 сорту заморожені, вітчизняного виробника. М’якоть, без кісток, великими кусками, отримана від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частини туш, зачищених від сухожилок і грубих поверхневих жилок, наявність хрящів і дрібних кісточок не допускається.   Поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання, рожевого чи червоного кольору. Запах доброякісного м’яса без стороннього. Без ГМО.

М'ясо яловичини повинно бути розфасовано та упаковано в поліетиленові пакети таким способом, який дозволяє забезпечити збереження його споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг

На маркуванні товару повинні бути (ярлик чи етикетка): назва продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність. ДСТУ 46.019-2002

2

Блоки із знежилованого м’яса  свинини нежирної заморожені

Блоки із знежилованого м’яса  свинини нежирної односортні заморожені, вітчизняного виробника. М’якоть великими шматками без кісток (отримана від тазостегнової, лопаткової частин туш), наявність хрящів і дрібних кісточок не допускається. Поверхня рівна не завітрена, зачищена від сухожиль і грубих поверхневих плівок, без ослизнювання. Колір від рожевого до червоного з характерним запахом для доброякісного м’яса без стороннього. Без ГМО.

Споживче пакування: пакет з полімерної плівки . Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Товар повинен мати відповідне маркування (етикетка чи ярлик) з реквізитами згідно з нормативними документами та датою і годинами виготовлення продукції, та вакуумне пакування в ящики з гофрованого двошарового картону, який не пропускає воду та іншу рідину, дно і стіни застелені полімерними або іншими матеріалами, які дозволені МОЗУ для контакту з харчовими продуктами, які забезпечують цілісність товару та безпечність його якості під час зберігання і  транспортування. ДСТУ 46.019-2002

3

Печінка яловичини (заморожена)

Блоки із субпродуктів м’ясних оброблених. Без зовнішніх кровоносних судин і лімфатичних вузлів, жовчного міхура з протоками, прирізок. Сторонніх тканин, колір від світло до темно-брунатного з відтінками. Заморожена. Великими шматками, обрізки не допускаються. Без сторонніх присмаків та запахів. Товар повинен відповідати показникам якості, які встановлюються законодавством України та підтверджуватися сертифікатами якості та експертним висновком.   Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання. Без ГМО. Строк придатності товару повинен становити не менше 75 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару. Споживче пакування: пакет з полімерної плівки . Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 20 кг. ГСТУ 46.019-2002 

4

Стегна курячі заморожені

Стегна курячі заморожені   повинні відповідати ветеринарно-санітарним нормам і вимогам, нормативній документації (ГОСТ,ДСТУ,ТУ), що діють на території України і  гігієнічним вимогам до м’яса птиці та окремих показників його якості, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 06.08.2013 року № 694. Товар повинен бути вітчизняного виробництва. Без ГМО.

 На кожній одиниці фасування або на ярлику який кладеться до ящика повинне бути маркування у вигляді печатки або етикетки із зазначенням найменування та адреса підприємства-виробника, найменування та вид, термічний стан, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, данні про харчову та енергетичну цінність. При поставці товару обов’язково надаються документи, що підтверджують якість та безпечність товару. повинно бути розфасованим та упакованим таким способом, який дозволяє забезпечити збереження його споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування.

Поверхня білувато-жовтого кольору з рожевим відтінком. Підшкірний і внутрішній жир блідо-жовтого або жовтого кольору. Зовнішній вигляд стегна не пошкоджений, не деформований, без згустків крові, з повністю видаленим оперінням. М’язова тканина щільна, пружна. Запах властивий доброякісному м’ясу птиці без сторонніх запахів.

Споживче пакування: пакет з полімерної плівки.

Загальні вимоги:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».  Продукція, що буде постачатися повинна відповідати ветеринарно-санітарним нормам і вимогам, нормативній документації.

Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 75% від загального строку зберігання відповідного товару, який зазначається у супровідній документації на кожну партію товару і вважається гарантійним терміном, який обчислюється від дати виготовлення.

Транспортування продукції здійснюється в транспортних засобах з ізотермічним кузовом. Згідно з правилами перевезення вантажів, що швидко псуються, які чинні на даному виді транспорту з дотриманням санітарних вимог, в тому числі щодо сумісності продуктів харчування

Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Упаковка, маркування, транспортування товару повинні відповідати встановленим вимогам (санітарна книжка експедитора). При поставці повинні дотримуватись санітарно-технічні вимоги. Товар обов’язково повинен містити маркування із зазначенням назви харчового продукту, назви та адреси підприємства-виробника, ваги нетто, склад, дати виготовлення, терміну придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі та виконують навантажувально-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халат, рукавиці).

При виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, Постачальник повинен замінити товар в асортименті та кількості, вказаній в заявці Замовника в найкоротші терміни.

Кожна партія товару повинна супроводжуватися товарно-транспортною накладною та, додатково, документами, які підтверджують його якість та безпеку(декларації виробника або посвідчення про якість, виданого на запропонований товар), відповідність автотранспорту вимогам санітарних норм та правил.

Популярні розділи та сервіси