Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М'ясні блоки зі свинини»

НАЗАД
25 серпня 2021 15:49

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 11 прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 2382): м. Краматорськ, вул. Марата, 16, 84301; код за ЄДРПОУ – 14321883; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): М’ясо; 15113000-3 – Свинина (м’ясні блоки зі свинини), 15111100-0 – Яловичина (м’ясні блоки з яловичини) за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-10-009365-а 

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

(свинина (М'ясні блоки зі свинини))

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

М'ясні блоки зі свинини

кг

1500,00

1.Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 85 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

2. Пакування і тара. М’ясні блоки повинні бути запаковані в пакети або обгортки з плівки поліетиленової, полівінілхлоридної пакувальної або інші полімерні матеріали. Для транспортування та відвантаження м'ясні блоки додатково повинні упаковуватись в ящики з гофрованого картону або мішки з поліпропіленових ниток. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

3. Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується фарбою, яка не змивається і не має запаху, за допомогою трафарету, штампу, наклеювання етикетки або вкладання під упаковку етикетки (в обгортці з полімерної плівки) із зазначенням:

найменування та адреси підприємства-виробника;

найменування, виду та сорту продукції;

категорії вгодованості (для потушних та сортових блоків, блоків із односортного знежилованого м’яса);

дати заморожування;

терміну та умов зберігання;

маси нетто та брутто (кг);

інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність;

позначення стандарту.

 Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

 4. Транспортні засоби, якими буде здійснюватися доставка, мають бути у відповідному належному технічному стані, згідно вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.02.1998 р. №128/2568.

 5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, безпечність товару та ін.

6. Якість товару повинна відповідати чинним нормативним документам, які регламентують безпеку та якість на дату поставки товару, і підтверджуватись відповідними документами (декларація ( в тому числі декларація про відповідність) / протокол (у тому числі протокол випробувань) / звіт / висновок / свідоцтво / сертифікат (у тому числі сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності) на кожну партію Товару, які надаються під час постачання Товару.

7. Блоки заморожені із знежилованого м’яса свинини нежирні (маса шматків – не менше 200г) повинні відповідати вимогам ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м’яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

7.1. Учасник повинен надати документи, що підтверджують відповідність товару державним стандартам, походження, безпечність і якість:

- оригінал (або нотаріально завірену копія, або копія, завірена виробником продукції) декларації виробника або сертифікат/посвідчення якості на партію, що пропонується до постачання, в якій обов’язково повинно бути зазначено: дата виготовлення продукції; умови зберігання , термін придатності, температурні показники, стандарти якості, експлуатаційний дозвіл виробника . Дані документи повинні бути погоджені печатками підприємства-виробника та ветеринарним лікарем з ідентифікацією лікаря.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2019, виданий Виробнику, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління якістю ISO 9001:2015 виданий Виробнику продукції, яка пропонується, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- акт з технічного нагляду за сертифікованою системою управління безпечністю харчових продуктів згідно постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР, або Звіт про аудит систем менеджменту ( за результатами робіт з сертифікації), що проводяться у відповідності по правил наглядового аудиту, на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів» або ДСТУ 4161-2003 “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги” , ДСТУ ISO9001:2015 «Сертифікат управління якістю. Вимоги» на потужності, що будуть задіяні на етапі виробництва. Звіти повинні бути видані не раніше 360 днів від дати оголошення.

 8. Термін поставки товару у відповідності до наданих заявок, але не пізніше 20.12.2021 року.

(яловичина (М'ясні блоки з яловичини))

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

Мясні блоки з яловичини

 кг

 1500,00

1.Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 85 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

2. Пакування і тара. М’ясні блоки повинні бути запаковані в пакети або обгортки з плівки поліетиленової, полівінілхлоридної пакувальної або інші полімерні матеріали. Для транспортування та відвантаження м'ясні блоки додатково повинні упаковуватись в ящики з гофрованого картону або мішки з поліпропіленових ниток. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

 3. Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується фарбою, яка не змивається і не має запаху, за допомогою трафарету, штампу, наклеювання етикетки або вкладання під упаковку етикетки (в обгортці з полімерної плівки) із зазначенням:

найменування та адреси підприємства-виробника;

найменування, виду та сорту продукції;

категорії вгодованості (для потушних та сортових блоків, блоків із односортного знежилованого м’яса);

дати заморожування;

терміну та умов зберігання;

маси нетто та брутто (кг);

інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність;

позначення стандарту.

 Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

 4. Транспортні засоби, якими буде здійснюватися доставка, мають бути у відповідному належному технічному стані, згідно вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.02.1998 р. №128/2568.

 5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, безпечність товару та ін.

 6. Якість товару повинна відповідати чинним нормативним документам, які регламентують безпеку та якість на дату поставки товару, і підтверджуватись відповідними документами (декларація ( в тому числі декларація про відповідність) / протокол (у тому числі протокол випробувань) / звіт / висновок / свідоцтво / сертифікат (у тому числі сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності) на кожну партію Товару, які надаються під час постачання Товару.

 7. Блоки заморожені із знежилованого м’яса яловичини І сорту (маса шматків – не менше 200г) повинні відповідати вимогам ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м’яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

 7.1. Учасник повинен надати документи, що підтверджують відповідність товару державним стандартам, походження, безпечність і якість:

- оригінал (або нотаріально завірену копія, або копія, завірена виробником продукції) декларації виробника або сертифікат/посвідчення якості на партію, що пропонується до постачання, в якій обов’язково повинно бути зазначено: дата виготовлення продукції; умови зберігання , термін придатності, температурні показники, стандарти якості, експлуатаційний дозвіл виробника . Дані документи повинні бути погоджені печатками підприємства-виробника та ветеринарним лікарем з ідентифікацією лікаря.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2019, виданий Виробнику, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління якістю ISO 9001:2015 виданий Виробнику продукції, яка пропонується, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- акт з технічного нагляду за сертифікованою системою управління безпечністю харчових продуктів згідно постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР, або Звіт про аудит систем менеджменту ( за результатами робіт з сертифікації), що проводяться у відповідності по правил наглядового аудиту, на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів» або ДСТУ 4161-2003 “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги” , ДСТУ ISO9001:2015 «Сертифікат управління якістю. Вимоги» на потужності, що будуть задіяні на етапі виробництва. Звіти повинні бути видані не раніше 360 днів від дати оголошення.

 8. Термін поставки товару у відповідності до наданих заявок, але не пізніше 20.12.2021 року.

 5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 360 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – м’ясо; 15110000-2 М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 2 найменування – 3000,00 кг, а саме: м’ясні блоки зі свинини – 1500 кг, м’ясні блоки з яловичини – 1500 кг. Очікувана вартість предмета закупівлі: 360 000 грн. 00 коп. з ПДВ.

 6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на м’ясо; 15110000-2 М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 2 найменування – 3000 кг, а саме: м’ясні блоки зі свинини – 1500 кг., м’ясні блоки з яловичини – 1500 кг., та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси